IKEA na proljeće počinje gradnju Beogradskog trgovačkog centra

Završetak trgovačkog centra, gdje će raditi više od 400 ljudi, očekuje na proljeće 2020. godine

368
ikea

Kompanija Ikea će na proljeće 2019. godine početi izgradnju Beogradskog trgovačkog centra, pored robne kuće Ikea u Bubanj potoku, površine više od 40.000 kvadrata, u koji će biti uloženo 50 miliona eura, izjavio je direktor za razvoj u Ikei za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.

Završetak trgovačkog centra, gdje će raditi više od 400 ljudi, očekuje na proljeće 2020. godine.

“Došli smo u Srbiju da ostanemo dugoročno a novi investicioni ciklus u Beogradski trgovački centar je potvrda toga”, kazao je Lalić u Vladi Srbije prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji u projektu izgradnje tržnog centra Ikee.

Lalić je memorandum potpisao s ministricom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i zamjenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem.

Prema Lalićevim riječima, investicijom u novi centar dodatno se unaprijeđuje komercijalna zona u dijelu Beograda koji je je ranije bio močvaran. Sa tom investicijom ulaganja Ikee u Srbiju bit će oko 120 miliona eura.

Na pitanje koji proizvođači će imati svoje prodajne objekte u sklopu tog centra Lalić je kazao da je još rano govoriti o brendovima ali da će se prvi put pojaviti mnoge robne marke koje do sada nisu bile na tržištu Srbije.

“Očekujemo dalji rast tržišta Srbije i zato i dalje investiramo”, rekao je Lalić i dodao da je od dolaska Ikee u Srbiju, avgusta 2017. godine, tržište namještaja povećano 14 posto.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here