Pića od kanabisa sve traženija

"ABIinBev" cilja na tržište uživalaca marihuane, pogotovo nakon legalizacije kanabisa u Kanadi i nekim američkim državama.

126

Pića od kanabisa sve su traženija, pa i najveća svjetska pivara “AB InBev”, u saradnji sa kanadskom firmom “Tilray”, sprema napitke s primjesama marihuane.

“ABIinBev” cilja na tržište uživalaca marihuane, pogotovo nakon legalizacije kanabisa u Kanadi i nekim američkim državama.

Ove firme uložit će 100 miliona dolara u istraživanje bezalkoholnih pića koje sadrže određene nivoe kanabisa.

Za početak, kompanije će plasirati takvu vrstu pića samo u Kanadi.

Nakon toga će “AB InBev“, poznat po brendovima poput “Bad Ight” i “Stele Artoa“, donijeti odluku o tržišnoj isplativosti napitaka s kanabisom.

Kompanija “Tilray“, sa sjedištem u Britanskoj Kolumbiji, specijalizirala se za proizvode od medicinske marihuane.

Tilray” je već najavio partnerstvo sa švicarskom farmaceutskom kompanijom “Novartis” kako bi osigurala distribuciju medicinske konoplje na međunarodnom tržištu.

Pošto su demokrate preuzele kontrolu nad Predstavničkim domom SAD, Kongres bi mogao donijeti novi zakon koji bi otvorio vrata legalnoj proizvodnji konoplje i još većoj ponudi proizvoda koji sadrže kanabidiol – aktivni sastojak vlakana kanabisa.

Tako je ranije ovog mjeseca firma “Altria“, kojoj je vlasnik “Marlboro“, najavila ulaganje od 1,8 milijardi dolara u kanadsku firmu “Cronos Group“, koja se bavi proizvodnjom i plasiranjem kanabisa.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here