Mourinho nakon otkaza u Unitedu dobija 24 miliona funti odštete

Kontroverzni Mourinho u Unitedu je imao godišnju plaću od 18 miliona funti, a uključujući sponzorske ugovore njegova godišnja zarada iznosila je 24,2 miliona eura

144

Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho dobio je otkaz u Manchester Unitedu, naveo je engleski klub na Twitteru. Mourinhu je presudio poraz od rivala Liverpoola 3:1, a prethodno je poražen i od Valencije 2:1 u Ligi prvaka.

Klub s Old Trafforda sve je dalje od Evrope, a u engleskoj ligi se trenutno nalazi na 6. poziciji sa 26 bodova, čak 8 manje od petoplasiranog Arsenala.

Čelnici Uniteda dugo su odbijali dati otkaz Mourinhu, ali su, ipak, izgubili strpljenje. Poraz od Liverpoola Portugalac je dodatno začinio svojim izjavama, napavši vlastite igrače i po ko zna koji put odbijajući preuzeti odgovornost.

Izgubio je kontrolu nad svlačionicom, igrači su jedva čekali da on ode, između ostalog i zato jer je s mnogim zvijezdama ušao u konflikt (Paul Pogba, Alexis Sanchez….).

Mourinhu nije pomogla niti nevjerovatna klauzula u ugovoru, prema kojoj će za ovaj otkaz dobio 24 miliona funti.

Kontroverzni Mourinho u Unitedu je imao godišnju plaću od 18 miliona funti, a uključujući sponzorske ugovore njegova godišnja zarada iznosila je 24,2 miliona eura. Pedesetpetogodišnji Portugalac bio je jedan od najplaćenijih trenera na svijetu.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here