Agenciju za Halal certificiranje posjetio vojni muftija

Na sastanku se razgovaralo o međusobnoj saradnji Agencije i Vojnog muftijstva u poslovima i aktivnostima od zajedničkog interesa. Istaknuto je da se zbog nedavnog incidenta sa svinjskim mesom u goveđim konzervama posebna pažnja mora se posvetiti nabavi i odabiru dobavljača namirnica za vojsku

212

Agenciju za certificiranje halal kvalitete,prošle sedmice posjetili su Vojni muftija, Hadis-ef. Pašalić, glavni imam OS BiH, Nesib-ef. Hadžić, brigadir Emir Kliko, zapovijednik 5. PBR OS BiH. Delegaciju je primio v.d. direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić i šef odjela za edukaciju, Valdet Peštalić.

Na sastanku se razgovaralo o međusobnoj saradnji Agencije i Vojnog muftijstva u poslovima i aktivnostima od zajedničkog interesa. Istaknuto je da se zbog nedavnog incidenta sa svinjskim mesom u goveđim konzervama posebna pažnja mora se posvetiti nabavi i odabiru dobavljača namirnica za vojsku. Posebna pažnja posvećena je pitanju ishrane vojnika i oficira OS BiH koja, u skladu sa pravilnikom o ishrani muslimana u Oružanim snagama BiH treba da ispunjava zahtjeve halal standarda BAS 1049:2010. Jedna od aktivnosti o kojoj se razgovaralo je mogućnost da se organizira proizvodnja „lunch-paketa“ u skladu sa vojnim normativima i zahtjevima Halal standarda.

Na kraju sastanka v.d. direkor Agencije, Alihodžić je izrazio zadovoljstvo posjetom delegacije Vojnog muftijstva te istaknuo da je Agencija spremna da pruži svu neophodnu pomoć Vojnom muftijstvu i OS BiH u okviru svoje djelatnosti.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here