BH kompanije na egipatskom sajmu odbrane EDEX

Prvog dana sajma štand bh kompanija posjetili su i predstavnici oružanih snaga Arapske Republike Egipat i  brojni drugi gosti, te su obavljeni i značajni razgovori.

237

Egipatski sajam odbrane – EDEX, prvi je međunarodni sajam iz oblasti namjenske industrije u Egiptu, na kojem se predstavljaju  tehnologije zračnog, kopnenog i pomorskog naoružanja.

Sajam se održava od 03 do 05. decembra 2018.godine, u Međunarodnom izložbenom centru u Cairu, u organizaciji Clarion Events-a i oržanih snaga Arapske Republike Egipat. Cilj organizatora sajma je da EDEX postane prvo izložbeno mjesto u regiji Bliskog Istoka, kada je namjenska industrija u pitanju, te će se održavati svake dvije godine.

Na sajmu učestvuje više od  300 međunarodnih proizvođača iz oblasti odbrambene i sigurnosti. Događaj će biti obogaćen konferencijama i prezentacijama na kojima će se prezentirati inovacije i nove tehnologije.

Na EDEX-u učešće su uzele i kompanije iz Bosne i Hercegovine, članice Grupacije namjenske industrije FBiH: Igman d.d. Konjic, Unis Ginex d.d. Goražde, Pretis d.d. Vogošća, Binas d.d. Bugojno i Koteks d.o.o.Tešanj, koje su na zajedničkom štandu predstavile svoje proizvode. Prvog dana sajma štand bh kompanija posjetili su i predstavnici oružanih snaga Arapske Republike Egipat i  brojni drugi gosti, te su obavljeni i značajni razgovori. Sajam je važan alat promocije dostignuća u oblasti odbrambene industrije, a kvalitet koje nude ove bh kompanija  svakako doprinosu ukupnom razvoju namjenske industrije BiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here