BH poslovnom svijetu se predstavila kompanija Algotech

Algotech kompanija je specijalizirana za dizajn i implementaciju sistema integriranih komunikacija baziranih na najnaprednijim svjetskim rješenjima i tehnologijama, posebno u segmentu digitalnih i cloud rešenja.

682

Sarajevski Hotel Hills je u četvrtak okupio veliki broj ljudi s poslovne scene Bosne i Hercegovine, a razlog tome je druženje koje je, povodom svog prvog predstavljanja u BiH, organizirala kompanija Algotech. Ova kompanija, osnovana 1992. godine, ima historiju uspješnog poslovanja na području Srbije, Mađarske, Češke, Slovačke, Poljske, Rumunije, Crne Gore i Slovenije, a od danas tu historiju uspjeha piše i na tržištu BiH.

Gostima se, tim povodom, prvo obratio generalni direktor kompanije Algotech, Dragan Gajić, koji je izrazio svoje zadovoljstvo ovom poslovnom odlukom.

„Istinski mi je drago što se, kao multinacionalna kompanija, danas nalazimo u Sarajevu, u društvu velikih imena poslovnog svijeta ne samo BiH, već i cijelog regiona. Siguran sam da ćemo tradiciju pouzdane, profesionalne kompanije s kvalitetnim uslugama u oblasti digitalne transformacije poslovanja nastaviti graditi i na bosanskohercegovačkom tržištu i time ponuditi inovativna rješenja i na ovom području“, kazao je Gajić.

Na značaj tržišta BiH za razvojnu strategiju kompanije potom je ukazao regionalni menadžer kompanije, Ferhat Dedić, te predstavio fokus poslovnog i prodajnog portfolia kompanije Algotech za isto tržište.

Inače, Algotech kompanija je specijalizirana za dizajn i implementaciju sistema integriranih komunikacija baziranih na najnaprednijim svjetskim rješenjima i tehnologijama, posebno u segmentu digitalnih i cloud rešenja. Tokom prethodnih 26 godina poslovanja Algotech je postao jedan od vodećih regionalnih sistema integratora. Pored kvalitete implementiranih rješenja i usluga koje pruža veliki tim zaposlenih eksperata, neki od ključnih faktora njihovog poslovnog uspjeha su saradnje sa renomiranim svjetskim kompanijama, poput Avaya, Cisco, Nice, Altitude, Teleopti, Microsoft, eGain i drugih, ali i sposobnosti da na pravi način anticipiraju tržišne trendove.

Fokus poslovne orijentacije ove kompanije je usmjeren na digitalizaciju procesa komunikacije, automatizaciju poslovnih procesa ali i na implementaciju drugih naprednih rješenja koja omogućavaju bolju integraciju komunikacijskih i prodajnih kanala.

 

Pored predstavljanja kompanije i njenih poslovnih planova za tržište BiH, prisutni su imali priliku i za poslovno umrežavanje, a sve to uz opuštenu atmosferu, vrhunsku hranu i posebno odabranu muziku.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here