Drugi festival rakija i žestokih pića pod nazivom “Salines Spirit Fest” bit će održan sutra u Tuzli, u organizaciji UG “Life styl“, rečeno je Feni u Organizacionom odboru festivala.

Prema riječima Harisa Dedića, jednog od organizatora festivala, na ovoj smotri predstavit će se veliki broj destilerija, kao i kompanija svjetski poznatih brendova žestokog pića iz BiH i susjedstva, a sve će pratiti odgovarajuća gastronomska ponuda najboljih bosanskohercegovačkih sireva, te domaćih i regionalnih mesnih industrija.

“Na festivalu ćemo predstaviti sve najbolje što se tiče voćnih rakija, a i žestokih alkoholnih pića iz regiona. Ono što je osobenost ovog događaja je to što, osim izložbenog i takmičarskog dijela smotre, dajemo mogućnost samostalnim proizvođačima rakija da dođu i prezentuju svoje proizvode”, kazao je Dedić za Fenu.

Osim izložbenog dijela festivala “Salines Spirit Fest“ imat će i takmičarski.

“Stručni žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka iz ove oblasti ocijenit će uzorke, a proizvođačima će dodijeliti priznanja. Nakon festivala bit će upriličeno predavanje za samostalne proizvođače, a govorit će se o najnovijim trendovima u proizvodnji rakije. Nama i jeste cilj da edukujemo naše male proizvođače kako bi kvalitet svojih proizvoda podigli na još viši nivo”, napomenuo je Dedić.

Ove godine učešće na festivalu uzet će i proizvođači opreme za pravljenje rakije. Tako će svi posjetioci sajma imati priliku da se uvjere i vide na licu mjesta nove trendove i na koji način se pravi rakija.

Festival će se održati u Kristalnoj sali hotela “Tuzla“.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here