USAID Projekt “Diaspora Invest” je raspisao novi javni poziv za podnošenje zahtjeva za tehničku podršku kompanijama koje su registrovane u posljednjih pet godina, a u kojima udio u vlasničkoj strukturi ili direktnu poslovnu vezu sa njima imaju članovi bosanskohercegovačke dijaspore.

Navedena tehnička podrška se pruža u oblastima unapređenja proizvodnih procesa i usluga, razvoju proizvoda, obuci osoblja, procesima certifikacije kao i drugim procesima od važnosti za poslovanje.

“Od kompanija koje ispunjavaju navedene kriterije, očekujemo da ponude prijedlog konkretnog oblika nefinansijske tehničke podrške koju im USAID Projekat Diaspora Invest može pružiti. Istu osiguravamo kako kroz saradnju i podršku unutar kapaciteta Biznis centra bh. dijaspore, tako i kroz podršku preko vanjskih eksperata u procesima certifikacije, edukacije i poslovnog povezivanja”, poručili su iz USAID Projekta “Diaspora Invest”.

Javni poziv je otvoren do 21. decembra 2018., a detaljne informacije o kriterijima za potencijalne korisnike tehničke podrške kao i o procesu prijave su dostupne na online platformi Diasporainvest.ba.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here