kvaka.ba

Predsjednik Evropske nogometne asocijacije (UEFA) Aleksandar Čeferin i prvi čovjek bh. nogometa Elvedin Begić danas, 22. novembra, službeno su otvorili novo administrativno sjedište kuće bh. nogometa.

Begić je istaknuo kako je posljednjih godina ostvaren značajan napredak, kako rezultatski, tako i organizaciono otvaranjem nove zgrade.  “Ideja o ovakvoj zgradi bila je ludost, ali svaka ideja tako izgleda na početku. Međutim, možda je najbolje šutjeti i da tišina govori neke stvari. Hvala mojim prijateljima i saradnicima koji nisu dozvolili da nas pojedinci sputavaju. Svaki projekt ima svoje kritičare, ali oni su ovdje rušitelji”, kazao je Begić.

Čeferin je ovom prilikom osim Nogometnog saveza BiH spomenuo i najpoznatije bh. fudbalera poput Džeke, Pjanića, ali i Ligu nacija. “BiH postaje bogatija za jedan novi sportski objekat. Ovaj čin predstavlja novi korak razvoja nogometa. Novi list se okreće. Svijet se ovih dana divi rezultatima BiH. Prolazak u A diviziju je veliki uspjeh. Imate Džeku i Pjanića, jedan postiže golove kao od šale, a drugi… Ja nikada nisam vidio da se nekome Ronaldo sklanja da izvede slobodan udarac”, kaže Čeferin.

Zgrada Nogometnog saveza BiH nalazi se na Bulevaru Meše Selimovića u Sarajevu, odnosno na mjestu gdje je nekad bio Geodetski zavod. Kupljena je putem sudske prodaje na javnoj licitaciji za 6,1 milion KM, uz dodatnih 400.000 KM poreza, dok je u njenu adaptaciju uloženo još 3,5 miliona KM. Tako je ukupno u zgradu uloženo 10 miliona KM.

Savez je za kupovinu i adaptaciju zgrade od UEFA-e dobio devet miliona KM, te milion KM od Svjetske nogometne asocijacije (FIFA). Najveći dio novih prostorija koristit će Nogometni savez BiH, dok će dio koji prevazilazi potrebe izdavati.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here