Na oficijelnoj stranici Njemačke ambasade u Sarajevu izdato je važno obavještenje za javnosti, u kojem se navodi da suprotno proturječnim špekulativnim medijskim izvještajima, od 01.01.2019. godine nisu predviđene izmjene Zakona o useljavanju u Njemačku. Prema tome, državljani Bosne i Hercegovine koji žele da se zaposle u Njemačkoj i dalje moraju imati odgovarajuću vizu u svrhu zapošljavanja prije ulaska u Njemačku.

“U Njemačkoj se radi na novom Zakonu o doseljavanju radne snage, ali on nije usvojen, čime ističemo da još uvijek nije odlučeno da li će se postojeći propisi izmijeniti sa 1. januarom 2019. godine”, napisano je na oficijelnoj facebook stranici ove ambasade.

Podsjetimo, BiH je zemlja koju svakim danom napušta veliki broj njenih građana, kako bi osigurali bolju budućnost za sebe i svoje porodice. Njemačka je na prvom mjestu željenih destinacija. Do posla, ipak, prema mnogim statistikama nije teško doći, ali do viza jeste. Da li će doći do nekih izmjena u zakonu prilikom ulaska u ovu srednjoevropsku zemlju, ostaje da se vidi početkom naredne godine.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here