Od aprila iduće godine Turkish Airlines sa sadašnjih 18 povećava broj letova na 21 sedmično na relaciji Istanbul- Sarajevo, čime zadržavamo primat kao aviokompanija sa najvećim brojem letova prema Sarajevu, izjavio je za Fenu Jusuf Jamakosmanović, predstavnik marketinga i prodaje Turkish Airlinesa za Bosnu i Hercegovinu.

Tokom ovogodišnjeg Trade Expo sajma u Jakarti krajem oktobra Turkish Airlines je organizirao radionicu na kojoj su učestvovali predstavnici turističkih agencija iz BiH i Indonezije.

“Cilj naše radionice u Indoneziji je bio da povežemo turističke agencije iz Bosne i Hercegovine i lokalne turističke agencije iz Indonezije. Kroz prezentaciju smo predstavili sve ono zanimljivo što Bosna i Hercegovina ima da ponudi indonežanskim turistima. Ovo je samo nastavak naših aktivnosti na Dalekom istoku gdje zadnjih nekoliko godina radimo na promociji Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije”, kaže Jamakosmanović. 

U kontekstu boljeg turističkog povezivanja od naredne godine Turkish Airlines uvodi avioliniju iz Istanbula za Bali, koja će značiti jednostavnu konekciju za turiste iz BiH.
“Od jula 2019. godine uvodimo novu liniju Istanbul – Bali. Putnicima iz Sarajeva ćemo omogućiti jednostavnu konekciju prema popularnom turističkom ostrvu; u polasku tranzit vrijeme u Istanbulu će biti jedan sat i petnaest minuta, a u povratku jedan sat i pedeset minuta”, pojašnjava Jamakosmanović.

Aviolinija Istanbul-Sarajevo je vrlo značajna za poslovna i privatna, turistička putovanja, te će od naredne ljetne sezone biti povećan broj letova.

“Proteklu ljetnu sezonu smo imali 18 letova sedmično, a već od naredne ljetne sezone (aprila 2019. g.) ćemo taj broj letova povećati na 21 let sedmično, čime zadržavamo primat kao aviokompanija sa najvećim brojem letova prema Sarajevu. Taj raspored će našim putnicima omogućiti da svaki dan imaju let iz Sarajeva ujutro, poslijepodne i navečer, što je veoma bitno kako za poslovna tako i za turistička putovanja”, navodi Jamakosmanović.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here