Na mjestu nekadašnjeg hotela Sarajevo, u općini Novi Grad, sredinom novembra će biti otvoren novi hotelski brend Ibis Styles, čime će biti obogaćena hotelsko-turistička ponuda u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić obišao je danas radove na dogradnji i opremanju novih hotelskih sadržaja koji se privode kraju kada je istaknuo da je kupovina i dogradnja hotela u vrijednosti 30 miliona KM najveća investicija u općini Novi Grad u ovoj godini.

“Za nas je ova investicija vrlo značajna, jer se radi o otvaranju oko 30 novih radnih mjesta, tako da će sada u hotelu raditi 70 uposlenih – dodao je Efendić, ističući da radove izvodi više od 200 radnika iz 50 domaćih firmi.

Hotel će unikatnim dizajnom ponuditi svojevrsni prikaz Sarajeva u svim njegovim različitostima, a svaki element dizajna simbolizira nešto što postoji u Sarajevu, kao što su bosanski ćilimi ili Zimske olimpijske igre.

Radi se o jednom od najvećih hotela u Sarajevu s kapacitetom od oko 200 soba, a konferencijske dvorane moći će primiti do 800 gostiju. Novi hotelski brand Ibis Styles posluje na više od 400 lokacija širom svijeta, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here