Prateći svjetske trendove savremenog bankarskog poslovanja i želeći svojim vjernim klijentima maksimalno olakšati kupovinu, NLB Banka d.d., Sarajevo je omogućila klijentima novi, brži i jednostavniji način podjele na rate prilikom kupovine NLB Mastercard Charge karticom i to na svim POS terminalima u zemlji i svijetu, te prilikom online kupovine!

 Našim klijentima smo omogućili da kupovinu podijele do 24 rate putem SMS poruke na SVIM POS terminalima u zemlji i inostranstvu, te u online trgovinama. Ovaj način kupovine na rate je jedinstven na našem tržištu, a uz to je vrlo jednostavan i povoljan za klijenta. NLB Banka će nastojati i dalje razvijati inovativna, ali jasna i jednostavna rješenja koja su dostupna našim klijentima onda kada su im potrebna i na način koji je najbliži njima,“ naglasila je Lidija Žigić predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.

Kako bi klijent koristio opciju kupovine na rate putem SMS notifikacije potrebno je da posjeduje NLB Mastercard Charge karticu, te uključenu opciju SMS notifikacije na Mastercard Charge kartici.

Minimalan iznos za podjelu na rate je 50 KM. Povećavajući kupovinu za svakih 25 KM, iznad minimalnog iznosa od 50 KM, a za koji se dobija SMS poruka za podjelu transakcije na rate, povećava se mogućnost podjele na veći broj rata, tako npr. za kupovinu od 75 KM klijent ima mogućnost podjele od dvije do tri rate, za kupovinu od 125 KM ima mogućnost podjele od dvije do pet rata, itd.  Također, u okviru SMS poruke definisano je i na koji način klijent šalje povratnu poruku, a prijem poruke da je transakcija podjeljena na rate označava uspješan završetak transakcije.

 

 

 

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here