Prevent Components u prva tri kvartala ove godine značajno je proširio proizvodne kapacitete i ostvario nova tržišta. Proširena je saradnja sa poznatim svjetskim brendom premium vozila Aston Martin.

Radi se o prozvodnji plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila.

„Imajući u vidu visoke standarde i tehnologiju koju Aston Martin koristi, te specifičnost izrade komponenti, ova saradnja predstavlja potvrdu kvaliteta i stručnosti tima Prevent Compontsa kada je u pitanju proizvodnja po visokim standardima moderne tehnologije“, izjavio je Enes Hadžiahmić, direktor ove kompanije te dodao da se pored trenutnih radi i na razvoju novih komponenti za ovaj brend.

Prevent Components je u proteklom periodu pokrenuo i nove projekte za brendove kao što su Volvo, Land Rover i Jaguar, gdje se pozicionirao kao pouzdan i kvalitetan dobavljač plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila.

Uvođenjem novih projekata planirano je i dodatno zapošljvanje.

Prevent Components je početkom godine završio je izgradnju nove proizvodne hale na površini od 10.800 metara kvadratnih, te je investirano u razvoj novih tehnologija u segmentu obrade plastike i poliuretana.

Prevent Components djeluje na dvije lokacije, Srebrenica i Goražde, pri čemu ukupno zapošljava 200 uposlenika. Svoje proizvode plasira na tržišta Evrope, Azije, Afrike i Amerike.

IZVORBiznis info
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here