1. Sadržaj, sadržaj, sadržaj!

Poslušajte govore globalnog direktora za partnerstva sa telekomima Rakuten Viber za Centralnu i Istočnu Evropu o temi: „Digitalni vidovnjak:  Šta nam vaš razgovor sa Telekomima govori o budućnosti?“ (7. novembar 2018. u 14:30 u Hotelu Holiday) ili ako ste zaluđenici razgovora o tokenizaciji poslušajte direktora i osnivača kompanije OWN, Sascha Ragtschaa-e, o temi: „Kako tokenizacija transformira tržište rada“ (06. novembar u 14:30 u Hotelu Holiday). Pored toga, pratite sadržaj koji se svakodnevno ažurira putem naše web stranice: www.weareunlimited.ba Uz ovo navedeno, sve besplatne radionice unutar  agende se održavaju u partnerskom hub-u, HUB387, a prvi od njih je Brzi prototipi od strane IT kompanije AntColony koji se održava 06. novembra od 10:00 – 12:00, te Smart-Up Sarajevu pod vodstvom Nasihe Pozder (Arhitektonski fakultet) i Tarika Hamzića (JP Sarajevo) 05. novembra u 10:00 ujutro. Prvi put u Bosni i Hercegovini, gost će biti i generalni menadžer Alibaba Cloud-a, Toni Cheng i to sa svojim govorom o inovacijama u zgradi Parlamenta BiH, 06. novembra u 12:00 sati. Radionice o temama: fintech, telco, smart cities, energetika, umjetna inteligencija, virtualna stvarnost-hologrami će nas provesti kroz nezaboravan svijet inovacija. Dođite obavezno!

  1. Mentorstvo na Sarajevskoj žičari za start-upe organizirano 40 metara iznad zemlje!

Da bi jedan forum/konferencija istinski komunicirali inovacije, to znači da se trebaju, osim sadržaja, inovirati i forme izražavanja kao i prostor u kojima vodimo razgovore. Usudili smo se kreirati prvi start-up pitch (prezentaciju mladih biznisa) 40 metara iznad zemlje – na jednom od simbola grada Sarajeva – žičari. Uz podršku Gradske administracije kao i JP Sarajevo, to je i omogućeno, te ćemo 7. novembra 2018. u 09:00 spojiti mentore i start-upe u 4 gondole. U vožnji ka Trebeviću, mladi će ispričati koncept svojih ideja, a na silaznoj putanji dobiti savjete na koji način da pospješe svoj biznis, ali i koji bi im bio naredni biznis korak. Zahvaljujući našem pokrovitelju Gradu Sarajevu i projektu omladinskog zapošljavanja YEP podržanog od Švicarske vlade, žičara dobija potpuno novi smisao. Iskoristite svoju vožnju i postanite najbolji startup Foruma Sarajevo Unlimited.

  1. Virtualno izvedite tradicionalni „Lasta skok“ sa mosta u Mostaru!

U partnerstvu sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, prostor Unlimited-a će ugostiti VR (virtualna realnost) simulaciju skoka sa Starog mosta u Mostaru. Korisnik/ca, nakon gledanja digitalnih priča o historiji Starog mosta i intervjua sa šampionom skokova, rješava 3D kviz, a kao nagradu dobija mogućnost da virtuelno, uz pomoć HMD uređaja (Head Mounted Display), izvede skok sa Starog mosta. Simulacija će se odvijati u VR Sali unutar hotela Holiday, 6. i 7. novembra, od 14:00 sati. Za naše najmladje učesnike, pripremili smo i 3D radionice, sa ciljem sticanja osnovnih znanja i važnosti korištenja 3D tehnologija.

  1. Sav sadržaj, predavanja, radionice, VR izložbe su  – besplatni!

Svjesni konteksta u kojem stvaramo, živimo i radimo, jasno nam je da sve osobe nemaju iste prilike, kao ni iste početne tačke, ali i svjesni kvalitete sadržaja i sjajnih pozitivnih narativa oko kojih je oblikovan Sarajevo Unlimited,  željeli smo znanje učiniti dostupnim i besplatnim za sve one koji to žele. Zahvaljujući našim pokroviteljima Vijeću ministara BiH, Ministastvu prometa i komunikacija BiH, Gradu Sarajevo, te  sponzorima: Unicredit banka, Mastercard, Huawei i Prointer, sam ulazak na Sarajevo Unlimited bit će omogućen svima koji se registruju putem web stranice www.weareumlimited.ba

Za sva pitanja u vezi sa sadržajem, molimo javite se na info@sarajevounlimited.ba

 

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here