Najveći turski lanac robnih kuća LC Waikiki otvorit će uskoro prvi objekat u Podgorici. Prema saznanjima portala Investitor, za potrebe robne kuće bit će zaposleno oko 50 radnika, a uprava kompanije planira formiranje lanca robnih kuća u Crnoj Gori.

Turska kompanija je u maju ove godine osnovala ćerku firmu u Crnoj Gori pod nazivom LC Waikiki Retail MNE. Podgorička kompanija je u 100-postotnom vlasništvu turskog LC Waikiki Magazacilik Hizmetleri Ticaret A.S, kao matične firme.

Osnivački kapital podgoričke ćerke je milion eura, a na njenom su čelu turski državljani Sinan Sahin, na mjestu izvršnog direktora, te Burc Korkmazlar kao ovlašteni zastupnik, piše Investitor.

LC Waikiki Retail Company je kako piše na njihovom sajtu, vodeća fashion retail kompanija sa godišnjim obrtom od tri milijarde američkih dolara.

Kompanija je izvorno francuska, gdje je osnovana 1985. godine, ali je 1997. nastavila kao turski brend, pod “kišobranom” LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.S-a.

Danas, LC Waikiki upravlja sa više od 850 radnji u 38 zemalja. Kompanija zapošljava skoro 3.000 radnika u sjedištu kompanije, više od 24.000 zaposlenih u Turskoj i inostranstvu na više od 500 radnih pozicija u firmi.

Cilj kompanije je da do 2023. postane jedan od tri najuspješnija brenda u segmentu prodaje odjeće u Evropi.

IZVORinvestitor
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here