Žiri evropskog takmičenja za nagradu Autobest je među 20 kandidata zvanično proglasio šest finalista. Citroën ima ove godine na ovom prestižnom takmičenju čak dva finalista, to su novi Citroën Berlingo i nova kombi limuzina Citroën C4 Cactus. U 18-godišnjoj historiji ovog takmičenja, ove godine prvi put ima jedan proizvođač automobila čak dva svoja modela. Dobitnik naziva “Best Buy Car of Europe” 2019. godine, koji će osvojiti titulu Autobest 2018 za najbolju kupovinu među automobilima u 2019. godini, bit će poznat 5. decembra.

Od osnivanja takmičenja 2001. godine žiri Autobest svake godine dodjeljuje nagradu “Best Buy Car of Europe” odnosno priznanje za najbolji izbor pri kupovini automobila u Evropi.

Novi Citroën Berlingo i nova kombi limuzina Citroën C4 Cactus uvrstili su se među šest finalista koji će se takmičiti za nagradu najbolja kupovina među automobilima u 2019. godini. Citroën je prvi proizvođač automobila koji ima u finalu čak dva svoja modela, što još nikome do sada nije pošlo za rukom od osnivanja izbora Autobest 2001. godine!

Kao najprodavaniji Citroënov model 2017. godine u gotovo 17 država, Berlingo je danas drugi najprodavaniji Citroënov model odmah iza vozila C3. U Evropi je drugi najprodavaniji porodični monovolumen, a u segmentu lakih privrednih vozila svake godine je među prva tri. Od početaka prodaje u 1995. godini proizvedeno je ukupno već više od 3,3 miliona primjeraka. Najnovija generacija, nastala po inspiraciji očekivanja stranaka, izvrstan je dokaz o novom sloganu marke “Inspired by You”. Novi Citroën Berlingo je kao vozilo sa brojnim izgledima nadasve pametna kupovina za porodice ili starije koji u njemu vide idealnog partnera za svoj aktivni život i kojima najviše znače posebno njegova prostrana unutrašnjost i korisnost.

Novi C4 Cactus, koji se odlikuje jedinstvenim dizajnom, je ultra udobna kombi limuzina. Iz korena promijenjena nova kompaktna kombi limuzina C4 Cactus ulazi u novu dimenziju s aspekta tehnologija i motora i ujedno će zbog svojih jedinstvenih karakternih linija i udobnosti još uvijek u velikoj mjeri odstupati od konkurenata. Njegov dizajn će očuvati odvažne i moderne linije, a postat će još prestižniji.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here