Lindi Jackson, generalnoj direktorici marke Citroën, je žiri evropskog izbora Autobest dodijelio nagradu MANBEST (MANager BEST) za 2018. godinu.

“Izuzetno sam počastvovana što sam primila ovu prestižnu nagradu. Veoma sam ponosna, jer ovaj trofej nagrađuje i izvrstan rad mojih timova. U posljednje četiri godine preoblikovali smo marku u skladu sa očekivanjima naših stranaka i za manje od dvije godine obnovili naš izbor vozila.”, istaknula je Linda Jackson.

Linda JACKSON, 59 godina, diplomirala je na univerzitetu Warwick (MBA) u Velikoj Britaniji. Svoju karijeru u automobilskoj industriji započela je 1977. godine u poduzeću MG Rover Europe gdje je obavljala poslove na raznim radnim mjestima, a posebno funkciju generalne direktorice za Francusku (2000 – 2003). 2005. godine pridružila se marki Citroën kao finansijska direktorica za Citroën VB (Velika Britanija), a zatim za Citroën Francuska (2009 – 2010). U julu 2010. preuzela je mjesto generalne direktorice društva Citroën-a Velike Britanije i Irske. Od 1. juna 2014. Linda Jackson je generalna direktorica marke Citroën.

Britanski časopis Autocar je ove godine u mjesecu junu dodijelio Lindi Jackson nagradu “Great British Woman”.

U prvom polugodištu 2018. Citroën je u svjetskom mjerilu zabilježio rast prodaje od šest posto, što je rekordna količina u posljednjih sedam godina u Evropi i čak 50 posto uspon u Kini.

 

 

 

 

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here