PayPal povećao prihode, dobit i broj aktivnih računa

Dobit je u trećem kvartalu veća za 24 posto i iznosi 694 miliona dolara, dok su prihodi veći za 14 posto i iznose 3,7 milijardi dolara.

291
Platforma za online plaćanja PayPal u trećem je tromjesečju povećala dobit i prihode u poređenju s istim razdobljem prethodne godine, uz izrazitiji porast broja novih aktivnih računa, pokazao je poslovni izvještaj.

Dobit je u posmatranom razdoblju veća za 24 posto  i iznos694 miliona dolara, dok su prihodi  veći za 14 posto i iznose 3,7 milijardi dolara.

Plaćanja obavljena putem usluga PayPala porasla su za 24 posto i dosegnula 143 milijarde dolara, objavila je kompanija.

Platforma je u trećem tromjesečju 2018. godine povećala broj aktivnih računa za 9,1 milion, na ukupno 254 miliona, što predstavlja povećanje za 15 posto u odnosu na godinu ranije.

“PayPal je zabilježio još jedno sjajno tromjesečje. Novim partnerstvom s  kompanijom American Expressom i maloprodajnim divom Walmartom povećat ćemo vrijednost koju možemo ponuditi klijentima.Snažan bilans i novčani tokovi omogućavaju nam da agresivno investiramo u inovacije i rast, čime stvaramo održivu i dugoročnu vrijednost našim dioničarima”, rekao je Dan Schulman, predsjednik i izvršni direktor kompanije.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here