Kompanija Nelt je i ove godine odlučila podržati rad SOS Dječijih sela u BiH. Kroz donaciju proizvoda nastavljena je saradnja i dobra praksa prema SOS Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici.

“Čast nam je i zadovoljstvo što smo već dvije godine partner SOS Dječijim selima u Bosni i Hercegovini. Nastavljamo da podržavamo ovu organizaciju u težnji da djeci i mladima bez roditeljskog staranja pruži što kvalitetniji vid porodičnog zbrinjavanja. Zajedničkim radom na programu „YES Centar” želimo da unaprijedimo znanja i vještine mladih, koje će im dugoročno osigurati ekonomsku perspektivu i socijalnu integraciju”, izjavio je ovom prilikom izvršni direktor kompanije Nelt Goran Cerovina.

U proteklom periodu, predstavnici kompanije Nelt su u okviru programa “YES Centar” održali prezentacije na temu “Kako napisati CV”, te na koji način se adekvatno pripremiti za intervju za posao.

Prema riječima nacionalnog direktora SOS Dječijih sela BiH Amira Omanovića, za njih posebno zadovoljstvo predstavlja uspostavljanje kontinuiranih partnerstava sa društveno odgovornim kompanijama: “Sa Neltom smo započeli saradnju krajem 2016. godine i od tada konstantno pronalazimo načine da se zajedničke aktivnosti usmjerene na djecu i mlade unapređuju. Koristim priliku da se zahvalim za donaciju predivnih i kvalitetnih proizvoda iz portfolija kompanije Nelt, kojim su obradovali svih 28 SOS porodica u SOS Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici”.

Nelt d.o.o. je kompanija koja se bavi trgovinom i distribucijom robe široke potrošnje poznatih svjetskih kompanija Mondelez, Bambi, Jacobs Douwe Egberts, Neoplanta, Arla foods, Phillips, Kent. Sa sjedištem u Istočnom Sarajevu i distributivnim jedinicama u Bijeljini i Banja Luci, kompanija zapošljava više od 330 ljudi u Bosni i Hercegovini i djeluje već 12 godina. Nelt d.o.o. je dio Nelt Grupe, organizacionog sistema koji povezuje 3.800 zaposlenih u 12 kompanija na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije, te u regiji podsaharske Afrike – u Angoli, Zambiji i Mozambiku

 

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here