Preduzećima i poduzetnicima s područja Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas su isplaćeni poticaji Ministarstva za privredu u ukupnom iznosu od 691.000 KM.

Nakon provedene procedure, Vlada ZDK je na prijedlog ovog ministarstva donijela odluku o dodjeli subvencija privatnim preduzećima i poduzetnicima, i to po osnovu subvencioniranja administrativnih troškova kod pokretanja poslovnih ideja i registracije privrednih subjekata u 2018. godini, uključujući i korisnike koji su prošle godine koristili poticaje za troškove doprinosa, zatim subvencioniranje podrške razvoju konkurentnosti privrede, investicija kod obrta iz prerađivačkih djelatnosti i starih zanata, regresiranja kamata na investicijske kredite, povećanja iskorištenja kapaciteta ugostiteljskih objekata i seoskog turizma te subvencioniranja projekata komora i udruženja iz područja privrede.

Za subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima programom Ministarstva za privredu ZDK za 2018. predviđeno je 1,6 miliona KM, saopćeno je iz Press službe ZDK.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here