Kompanija HIFA Oil svečano je danas otvorila moderan Terminal tečnih goriva u Zenici, odakle će se, kako je najavljeno, snabdjevati kupci iz BiH i cijelog regiona.

Svečanosti je prisustvovao i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizić, koji je i presjekao vrpcu s članom Uprave te kompanije Kenanom Ahmetlićem.

“Mojim dragim prijateljima, vlasnicima HIFA grupacije, želim nove poslovne uspjehe. Jer, njihov je uspjeh, u stvari, uspjeh i BiH. Ono što smatramo ekonomskim uspjesima BiH, a pogotovo otvaranjem novih radnih mjesta, to, prije svega, zahvaljujemo privrednicima ove zemlje”, kazao je Zvizdić, koji je dodao kako ovakvi projekti doprinose ključnim prioritetima razvoja BiH.

Vlasnik i generalni direktor Izudin Ahmetlić istakao je kako su ove godine otvorili tri benzinske pumpe, četvrtu će za 20-ak dana u Podgorici, a do kraja godine će otvoriti i petu. Terminal, kazao je vlasnik Ahmetlić, predstavlja krunu dosadašnjeg razvoja te kompanije.

“Kruna svega je upravo ovaj terminal, koji smo smatrali strateškom radnjom. Jednim dijelom zbog pozicije, a drugim dijelom zbog gabarita i kapaciteta koji ima. Znali smo da je to za nas mega projekt, koji prevazilazi naše potrebe, ali i mali da zadovolji potrebe BiH – naglasio je Ahmetlić.

Terminal u Zenici ima kapacitet od 13.000.000 litara ili 12.840 kubnih metara zapremine, sa četiri nadzemna i 12 podzemnih rezervoara.

“Punjenje terminala vršit će se isključivo vozovima, što podrazumjeva doprinos razvoju željezničkog saobraćaja u BiH. Radi se o najsavremenijim tehnologijama, ali i terminalu koji će pružiti nemjerljiv značaj tržištu BiH – kazao je izvršni direktor te kompanije Venan Hadžiselimović, koji je podvukao kako je sve automatizovano te da ne postoji mogućnost mehaničkog točenja.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here