Avio-kompanija Wizz Air od 1. novembra ove godine uvodi novu i transparentnu politiku prtljaga i garantuje svim putnicima besplatan unos jedne ručne torbe u kabinu aviona na svim letovima Wizz Aira.

Zbog kraćih putovanja, Wizz Air-ovi putnici nose lagan i probran prtljag, a svaki treći putnik je doplatio za čekiranu torbu dok je svaki sedmi izabrao putnu torbu sa točkićima, koja se može unijeti u kabinu.

Od 1. novembra svaki putnik ima pravo na jednu besplatnu ručnu torbu (40x30x20 cm) u kabini, dok će onim putnicima koji kupe Wizz prioritet biti dozvoljeno da unesu i jedan kofer (55x40x23 cm).

Prioritetno čekiranje i prioritetno ukrcavanje je po početnoj cijeni od pet eura.

Na osnovu reakcija putnika i promjena obrazaca putovanja, Wizz Air je uveo čekirani prtljag težine do 10kg po početnoj cijeni od samo sedam eura.

Nova jasna i fer politika prtljaga avio-kompanije je politika izbora jer WIZZ-ovim putnicima omogućava da izaberu jednu sa više od 50 opcija ručnog i čekiranog prtljaga na osnovu svojih ličnih sklonosti.

Rezervacije bez WIZZ prioriteta izvršene prije 10. oktobra za period putovanja nakon 1. novembra 2018. godine će biti ažurirane tako da omoguće besplatnu čekiranu torbu težine do 10 kg, dok će rezervacije sa čekiranim prtljagom dobiti status WIZZ prioriteta.

– Od 1. novembra ćemo putovanje učiniti još udobnijim i nastaviti da nudimo najjeftinije avio-karte kroz svoju široku mrežu sa 143 destinacije u 44 zemlje – kazao je direktor marketinga Wizz Aira Johan Ejdhagen.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here