Slovenački turistički operator Terme Čatež saopćio je da je potpisao sporazum o prodaji kapitala u Marini Portorož.

Ugovor je potpisan sa izabranim kupcem na osnovu postupka koji je sprovela UniCredit Banka Slovenije, navele su Terme Čatež u izvještaju Ljubljanskoj berzi.

Prema izvještajima slovenskih medija, Marinu Portorož su kupili slovenački Adventure Holding, u vlasništvu poduzetnika Darka Klarića i kompanija Glen, za oko 21 milion eura.
Završetak transakcije očekuje se početkom 2019. godine, naveo je ljubljanski list Delo.
U decembru, slovenačka “loša banka”, koja upravlja potraživanjima banaka (DUTB), saopćila je da je potpisala ugovor o kupovini potraživanja sa podružnicom YORK Capital Management za potraživanja koja se odnose na slovenačku izdavačku i turističku grupu DZS, distributera za štampu i trgovinu na malo Delo Prodaja i Terme Čatež, sa ukupnom bruto vrijednošću od 79 miliona eura.

DZS ima 45,79 posto udjela u kapitalu Terme Čatež.

Terme Čatež su se svojevremeno pojavile kao investitor u BiH u partnerstvu sa Kantonom Sarajevo u Termalnu rivijeru na Ilidži, gdje su planirali gradnju većeg turističkog kompleksa.

Nakon izgradnje prve faze, projekt se nije dalje razvijao, a Terme Čatež su svoj udio prodale društvu Mrkulić Company, koje odranije posjeduje hotel Hollywood.

IZVORIndikator.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here