Upravni odbor Agencije za osiguranje depozita (AOD) BiH imenovao je novi menadžment ove agencije, tako da će od ponedjeljka na njenom čelu, umjesto dosadašnjeg direktora Josipa Nevjestića, biti Krešimir Šoljić.
Imenovani su i direktori filijala Agencije u Banjaluci i Sarajevu. Umjesto direktora filijale u Sarajevu Seada Manova imenovana je Alma Krešo, dok je pozicija direktora banjalučke filijale odranije upražnjena nakon ostavke Perice Rajčevića i na nju je sada imenovan Velimir Kukobat, aktuelni pomoćnik ministra finansija RS Zorana Tegeltije.
Novi menadžment AOD BiH, koji je imenovan na pet godina, funkcije preuzima u ponedjeljak, dok će Nevjestić i Manov ostati u Agenciji na drugim pozicijama.
Novo rukovodstvo imenovao je Upravni odbor Agencije na sjednici održanoj u utorak. Podsjetimo, Upravni odbor Agencije čine guverner i član UO Centralne banke BiH, ministar finansija i trezora BiH, te entitetski ministri finansija.
Nevjestić je potvrdio da od 1. oktobra više neće biti direktor Agencije. On je rekao da je proteklih godinu dana proveo u v.d. mandatu te da je UO Agencije odlučio da mu više ne produžava taj mandat.
“Meni je istekao mandat 13. oktobra prošle godine i od tada sam bio vršilac dužnosti direktora, kao i kolega u Sarajevu. Na posljednjoj sjednici UO nije nam produžen mandat i na te pozicije su imenovani novi ljudi”, rekao je Nevjestić i dodao da on ostaje u Agenciji na poziciji savjetnika.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here