Finansijski magazin “Banke i biznis” proglasio je mCash uslugu Sberbank a.d. Banja Luka i Sberbank BH d.d. Sarajevo digitalnim projektom godine.

Usluga mCash omogućava podizanje gotovine na svim bankomatima ove dvije banke, bez korištenja kartice. Dostupna je putem Sberbank aplikacije mobilnog bankarstva, a sve što klijentu treba kako bi podigao sredstva je mobilni telefon.

„Živimo u izazovnom vremenu koje nam ne ostavlja previše slobodnog prostora. Upravo iz tog razloga sa posebnom pažnjom razvijamo nove digitalne servise koji omogućavaju da putem naše aplikacije mobilnog bankarstva klijentima olakšamo svakodnevnicu. Jedna od takvih usluga je i mCash koja je brza, jednostavna i u potpunosti digitalna“, izjavio je Jasmin Spahić, predsjednik Uprave Sberbank BH d.d. Sarajevo, a koji je istovremeno dobio „Zlatni BAM“ za najuspješnijeg mladog menadžera u bankarstvu.

Korištenje mCash-a je jednostavno. U aplikaciji ukucate iznos koji želite podići, i aplikacija generiše kod. Taj kod možete iskoristiti na bankomatu, ili ga proslijediti nekome kome želite poslati novac. Kod se može generisati u bilo koje doba dana ili noći, bez ograničenja, pod uslovom da klijent ima dovoljno sredstava na tekućem računu za željenu transakciju.

Aleksandar Kesić, predsjednik Uprave Sberbank a.d. Banja Luka je rekao: „Veoma smo ponosni što je stručna javnost prepoznala značaj i kvalitet  inovacija koje smo ponudili tržištu. Naša glavna pokretačka snaga je zadovoljan klijent i sve što radimo je podređeno upravo toj činjenici. Razvojem i unapređenjem naše mobilne aplikacije  nastojimo da  klijentima omogućimo lakše, slobodnije i povoljnije poslovanje sa bankom. Sberbank grupacija je strateški usmjerena ka razvoju modernih i inovativnih servisa i usluga, te nam i ova nagrada ukazuje na to da smo na pravom putu.“

Finansijski magazin “Banke i biznis” je i ove je godine, po 16. put, na osnovu revidiranih izveštaja o poslovanju banaka u 2017. godini, odabrao najuspješnije banke u Bosni i Hercegovini.

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here