Košarkaški klub “Gaziantep Basketbol“ iz Turske, čiji je glavni trener proslavljeni bh. košarkaš i trener Nenad “Neno“ Marković, dvanaestodnevne pripreme za novu sezonu “Basketbol Süper Lige”, najjače turske košarkaške lige obavio je u Sarajevu, najvećim dijelom u sportskim kapacitetima Hotela Malak Regency.

„Pripreme u Sarajevu su protekle veoma dobro. Zadovoljan sam načinom na koji je ekipa trenirala. Iako imamo još mnogo vremena do početka sezone, svi su bili fokusirani do zadnjeg momenta, i mislim da smo uradili sve što smo planirali. Kada sam čuo da postoji hotel koji ima sve u jednom: dvoranu, teretanu i spa centar, odmah sam znao da je to pravi izbor za nas. Uslovi u hotelu su bili na vrhunskom nivou. Igrači su oduševljeni i tu imamo samo riječi hvale. Naš kondicioni trener i svi ljudi koji su sa nama i koji pomažu oko ekipe su prezadovoljni sa svim uslugama koje nudi ovaj hotel. Najbolji dio je što igrači od recepcije do sale imaju faktički deset metara da pređu. Samim time smo uštedili mnogo energije koju možemo kvalitetno koristiti na treningu.”, kazao je Nenad Marković, glavni trener Košarkaškog kluba “Gaziantep Basketbol“ iz Turske.

Multifunkcionalna sportska sala Hotela Malak Regency je izgrađena po najmodernijim sportskim standardima. Površine je preko 600 metara kvadratnih, sa mogućnošću prilagođavanja različitim sportskim disciplinama: košarci, futsalu (dvoranskom fudbalu), odbojci, rukometu, badmintonu, gimnastici, borilačkim sportovima, stonom tenisu i drugim sportovima. Malak višenamjenska sala se može koristiti za različite vrste evenata, konferencija i prijema, tako da može primiti 500 gostiju. Sportska sala se veoma brzo, po želji gosta, uz postavljanje konferencijskih tepiha spremnih za konferencije i automatizovani strop sa plahtama, pretvori u reprezentativan konferencijski centar

„Posebno smo ponosni na sportske kapacitete našeg hotela. Belgijska košarkaška reprezentacija je odsjedala i imala treninge u našem hotelu i svoje oduševljenje uslugom prenijela je i u belgijskim medijima, što nam je dalo motiv da krenemo u još intenzivniju komunikaciju i promociju naših sportskih kapaciteta. Raduje nas da je turski prvoligaš “Gaziantep Basketbol“ intenzivne pripreme pred novu sezonu obavio u Sarajevu i našem hotelu.“, izjavio je Orhan Spahić, generalni menadžer Hotela Malak Regency, te dodao da su sportisti i gosti – rekreativci posebno bili zadovoljni vrhunskim sportskim kapacitetima, ljubaznim osobljem, čistoćom soba, te vrhunskom ponudom hrane.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here