U petak svečano je otvorena nova poslovna zgrada kompanije “Tisa Komerc” Žepče, koja se nalazi u mjestu Golubinja pored magistralnog puta M17. Prigodnoj svečanosti prisustvovali su kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, premijer ZDK Miralem Galijašević, ministri u Vladi ZDK Himzo Smajić i Nurđehan Šahinović, načelnik općine Žepče Mato Zovko te brojne zvanice i poslovni partneri.

“Želim da se ovakvi događaji dešavaju svaki dan u BiH. U tome je budućnost naše zemlje. Nama treba politička stabilnost, treba nam ubrzan evropski i NATO put i treba nam snažna ekonomija. Mala i srednja preduzeća su budućnost ekonomskog razvoja BiH. Želimo da ljudi u ovoj zemlji mogu normalno živjeti od svoga rada i da imaju normalan standard, a resursa imamo, Bog ih nam je dao dovoljno”, kazao je Džaferović.

Premijer Galijašević uputio je čestitke porodicama Mujkić i Mrahorović koje su uspješno realizovale vrijednu investiciju u poslovnu zgradu i proizvodne pogone u kojima radi 50 uposlenih.

“Ovi poslovni uspjesi su signal da i Vlada ZDK uspijeva u nastojanju da stvori što povoljniji privredni ambijent. Posebno mi je drago da je ova firma izvozno orijentisana što je vrlo bitno, jer zahvaljujući izvoznim kompanijama ZDK drži lidersku poziciju pu izvozu”, kazao je premijer ZDK.

Dvorište novog poslovnog objekta krasi džinovska matica. Izrađena je od nehrđajućeg čelika, visoka 3,5 metara i teška tri tone, a vlasnici su podnijeli zahtjev za njeno upisivanje u Ginisovu knjigu rekorda.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here