Olimpija Run Fest će uskoro ugostiti trkače iz 30 zemalja svijeta

Drugi i treći vikend mjeseca septembra bit će obilježen sa pet različitih trka namijenjenih svim generacijama i trkačima različitog nivoa spremnosti.Sarajevo će ove godine imati i veliku čast da u okviru „Sarajevo Sberbank polumaratona“ ugosti i Balkansko prvenstvo u trčanju te veliki broj elitnih trkača iz regije. Očekuje se veliki nivo popunjenosti smještajnih kapaciteta te značajno povećan broj turista koji će tokom ključne sedmice festivala ostvariti najmanje 1.500 noćenja u Sarajevu.

316

Drugi i treći vikend septembra obilježit će kruna spektakularnog Olimpija Run Festa u vidu pet raznovrsnih sportskih i društveno odgovornih projekata za sve zaljubljenike  trčanja

Trčanje je, iz niza praktičnih razloga, najmasovniji hobi na svijetu već nekoliko decenija. O popularnosti trčanja i u našoj zemlji govori i euforija velikog broja bh. građana povodom održavanja festivala trčanja u Sarajevu – Olimpija Run Festa.

Nakon sarajevske noćne trke od 10k te mnogobrojnih tematskih treninga na Vrelu Bosne Olimpija Run Fest se nastavlja, te će drugi i treći vikend mjeseca septembra biti obilježen sa pet različitih trka namijenjenim svim generacijama i trkačima različitog nivoa spremnosti.

Festival će obuhvatiti neka od najmasovnijih sportskih dešavanja u BiH. To su „G-Drive štafetni polumaraton“ za timove u sastavu od tri osobe, najpopularniju trku/šetnju za žene, djevojke i djevojčice „Avon Djevojke na trčanju“, trku za najmlađe „Nesquik Kids Run“ te kratku zabavnu trku dugu četiri kilometra, pod nazivom „Novo Nordisk Fun Run“. Krunu Olimpija Run Festa svakako će predstavljati spektakularni „Sarajevo Sberbank polumaraton“ koji će skupa sa pratećim kraćim trakama, 16. septembra okupiti oko 4.000 trkača i trkačica na ulicama Sarajeva. Od posebne važnosti je i društveno odgovorni karakter svih utrka.

Udruženje Marathon Sarajevo i mnogobrojni partneri trka za učesnike su pripremili bogate trkačke pakete i vrijedne nagrade, a Sarajevo će ove godine imati i veliku čast da u okviru „Sarajevo Sberbank polumaratona“ ugosti i Balkansko prvenstvo u trčanju te veliki broj elitnih trkača iz regije. Očekuje se veliki nivo popunjenosti smještajnih kapaciteta te značajno povećan broj turista koji će tokom ključne sedmice festivala ostvariti najmaje 1.500 noćenja u Sarajevu, što predstavlja kvalitetan doprinos za razvoj lokalne ekonomije.

 „Pripreme za najvažnija dva vikenda u godini protiču veoma aktivno te smo u ovoj godini zabilježili rekordan broj prijavljenih trkača koji u Sarajevo dolaze iz više od 30 zemalja svijeta. Osim trkača iz čitave BiH, najveći broj učesnika dolazi iz zemalja regije, ali i iz Velike Britanije, Njemačke, Švedske i Mađarske. Generalni pokrovitelj „Olimpija Run Festa“ je kompanija Coca-Cola HBC i brend Olimpija, koji su partneri sarajevskog polumaratona još od prve godine njegovog održavanja. Kao organizatori ove iznimno značajne manifestacije za cijelu BiH,  sretni smo i ponosni jer smo našem dugogodišnjem partneru ustupili počasno mjesto sponzora prvog i jedinog festivala trčanja u BiH“, izjavila je Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica Udruženja Marathon Sarajevo, koje je ujedno i organizator „Olimpija Run Festa“.

Informacije i prijave za sve trke dostupne su na oficijelnoj stranici Udruženja Marathon (www.sarajevomarathon.ba). Uzevši u obzir veliki broj trkača u ovoj godini, iz Udruženja Marathon pozivaju sve zainteresirane da što prije finaliziraju svoje prijave s obzirom da je limit za neke od trka gotovo popunjen.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here