U Udruženje poslodavaca FBiH učlanilo se još 50 kompanija sa područja USK

Mladen Pandurević, direktor Udruženja poslodavaca FBiH istaknuo je da je posjeta USK rezultirala povećanjem broja članica Udruženja poslodavaca FBiH, jer se tokom posjete još 50 kompanija sa područja USK učlanilo u Udruženje.

235

Rukovodstvo Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine posjetilo je jučer i danas poslodavce sa područja Unsko-sanskog kantona, u cilju upoznavanja sa poslovnim ambijentom i uvjetima poslovanja kompanija u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

„Sa zadovoljstvom moram istaknuti da je posjeta rezultirala povećanjem broja članica Udruženja poslodavaca FBiH, jer se tokom posjete još 50 kompanija sa područja USK učlanilo u naše Udruženje“, kazao je Mladen Pandurević, direktor Udruženja poslodavaca FBiH.

Posjeta USK je nastavak intenziviranja aktivnosti i rada Udruženja na cijelom području Federacije BiH,  s ciljem jačanja pozicije poslodavaca i uključivanja što većeg broja poslodavaca u procese donošenja odluka, kako na lokalnom, tako i na kantonalnom, federalnom i državnom nivou.

Rukovodstvo Udruženja poslodavaca FBiH održalo je i vrlo uspješan sastanak sa gradonačelnikom Bihaća, Šuhretom Fazlićem, sa kojim je dogovoreno pokretanje inicijative za formiranje privrednog savjeta Grada Bihaća.

„Članovi savjeta će biti poslodavci iz Grada Bihaća. Privredni savjet će biti konsultativno tijelo koje će prisustvovati sjednicama Gradske skupštine i davati mišljenja o svim propisima i odlukama koje se tiču poslovnog ambijenta u ovom Gradu. Nakon što ovu aktivnost realiziramo u Bihaću, pokrenut ćemo je i u drugim općinama USK.  Također, sa gradonačlnikom Fazlićem smo vrlo blizu dogovora o prostoru u kojem bi bilo smješteno Kantonalna organizacija Udruženja poslodavaca FBiH za područje USK“, istaknuo je Pandurević.

U okviru posjete USK, Izvršni odbor Udruženja poslodavaca FBiH održao je sjednicu na kojoj je usvojen tekst obraćanja političkim strankama koje učestvuju na predstojećim općim izborima u BiH, a razmatrano je i pitanje kolektivnog pregovaranja za zaključivanje granskih kolektivnih ugovora i zaključeno da će biti ispunjen plan i do kraja godine potpisati između osam i 12 granskih kolektivnih ugovora. O dokumentu „Šta poslodavci očekuju od vlasti“ i drugim zaključcima sa sjednice Izvršnog odbora Udruženja poslodavaca FBiH, javnost će biti upoznata na press konferenciji koja će biti održana sutra.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here