U Mostaru tehnološki događaj ‘Find your Spark’

„Find your Spark“, na kojem će se predstaviti  IT Girls, podrazumijeva izložbu gadžeta (najnovija postignuća iz područja virtualne stvarnosti, pametnih kuća, robota, dronova, električnih vozila, CNC strojeva i mnogih drugih), radionice robotike i 3D printanja te takmičenje dronovima u brzini, preciznosti fotografiranja i preciznosti slijetanja.

340

Tehnološki događaj „Find your Spark“, u organizaciji  Biznis parka SPARK, u kojem će IT Girls prezentirati svoje digitalne proizvode i učestvovati na radionicama na temu kreiranja skica za mobilne aplikacije, održat će se 25. augusta u Mostaru.

„Find your Spark“, na kojem će se predstaviti  IT Girls, podrazumijeva izložbu gadžeta (najnovija postignuća iz područja virtualne stvarnosti, pametnih kuća, robota, dronova, električnih vozila, CNC strojeva i mnogih drugih), radionice robotike i 3D printanja te takmičenje dronovima u brzini, preciznosti fotografiranja i preciznosti slijetanja. Članovi IT Girls inicijative će imati priliku da učestvuju na radionicama te da prezentiraju svoje digitalne proizvode.

IT Girls će održati i radionicu u Hotelu ‘Mostar’ na temu kreiranja funkcionalnih skica za mobilne aplikacije te će sastavljati i programirati LEGO robote. Radionice će se održavati u subotu i nedjelju, saopćili su organizatori.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here