XIX MFF: HT ERONET dariva najboljeg filmskog kritičara

U konkurenciji ovogodišnjeg festivala je deset dugometražnih dokumentaraca koji će se boriti za nagradu MFF Projektor ''Grand Prix – Jack Daniel's'' te deset kratkometražnih dokumentarnih filmova koji se takmiče za MFF Projektor ''Best Short''. Najbolji film birat će i publika, a taj film čeka nagrada MFF projektor ''Audience Award''.

319

HT ERONET i ove je godine partner i generalni sponzor XIX Mediteran Film Festivala, koji traje od 22. do 25. augusta. Tim povodom, u Širokom Brijegu održana je konferencija za novinare.

„HT ERONET s radošću podržava Mediteran Film Festival u kojemu smo prepoznali potencijal, ali i želju da se i lokalne sredine, makar to bilo nekoliko dana u godini, pretvore u stjecište kulture, umjetnosti, druženja, lijepih uspomena i pozitivnih događanja… Ono što je novina, a što bih posebno željela istaknuti jest nagrada za najbolje filmske kritičare, tj. posjetitelje, a koji će, putem online glasovanja, nagraditi jedan od filmova iz natjecateljskog dijela. A za najsretnijeg filmskog kritičara tu je i dar HT ERONET-a, u suradnji s Comtradeom – Sony Xperia XZ 2. Ponosni smo i na naš HOME.TV kutak s naglaskom na filmski sadržaj koji ćemo predstaviti na Festivalskom trgu, gdje ćemo povezati filmsku umjetnost i HOME.TV kroz svakodnevna događanja, promo materijale i zabavni sadržaj. HT ERONET je osigurao i free Wi-Fi zonu na Festivalskom trgu i Wi-Fi zonu u Press kutku festivala“, kazala je rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije HT ERONET-a Misijana Brkić-Milinković.

 

Tomislav Topić, direktor Mediteran Film Festivala,  istaknuo je da  tri segmenta festivala koja su najvažnija za njih, ali i za očuvanje filma u budućnosti jesu – imati – ne samo prikazivačku djelatnost kroz MFF, nego i edukaciju kroz naše radionice i kroz produkciju; tu je stvaralaštvo.

 

O festivalu, službenom dijelu u konkurenciji, filmovima iz propratnog programa, radionicama te brojnim sadržajima festivala, uz Topića, govorili su i Zdravko Mustać izbornik festivala, Lucy Eagleson Ribich, voditeljica MFF radionica, te Zdenko Jurilj redatelj filma ‘Sestre’ koji će otvoriti ovogodišnje izdanje festivala, a koji je radila širokobriješka produkcijska kuća Kadar.

 

”Naš film je ozbiljan i sumorna stvarnost. Uvijek mi je neki grč u trbuhu  kada dolazim pred domaću publiku, kad se predstavljamo tu, pred njima. Očekivanja su jako velika i plašim se njihove reakcije jer oni očekuju da ćemo im ponuditi film na način na koji smo do sada radili, a mi ćemo ponuditi nešto sasvim drukčije. Ovaj film ne koketira s TV dokumentarizmom; poetski je to dokumentarac. Zasad smo, nakon premijere u Sarajevu, dobili jako dobre reakcije te se nadam kako će ovaj film imati uspješan festivalski život”, rekao je Jurilj i dodao kako će na premijeri u Širokom Brijegu biti i Draženka i Šima Čuljak, sestre o čijoj tragičnoj sudbini iz 1985. film i govori.

 

Inače,  konkurenciji ovogodišnjeg festivala je deset dugometražnih dokumentaraca koji će se boriti za nagradu MFF Projektor ”Grand Prix – Jack Daniel’s” te deset kratkometražnih dokumentarnih filmova koji se takmiče za MFF Projektor ‘‘Best Short”. Najbolji film birat će i publika, a taj film čeka nagrada MFF projektor ”Audience Award”.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here