Na prvom Sajmu boračkog zadrugarstva u BiH 67 izlagača

Na sajmu će dominirati oblast poljoprivrede, a bit će prisutni i učesnici iz oblasti zanatstva i informatičkih tehnologija.

235

Na Prvom Sajmu boračkog zadrugarstva u BiH koji će biti održan 24. i 25. augusta u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić učestvovat će 67 izlagača od kojih više od 50 zadruga – najavili su organizatori na pres-konferenciji koja je održana danas u Sarajevu.

Predsjednik Organizacionog odbora sajma Šerif Patković izjavio je da sajam sumiranje aktivnosti boračkih zadruga koje započete prije tri godine.

“Osim zadruga na sajmu će nastupiti tri respektabilne kompanije iz Turske s kojim smo ostvarili kontakte i koje će u narednom periodu odigrati važnu ulogu za poslovanje zadruga u budućnosti“,  rekao je Patković.

Precizirao je da će na sajmu dominirati oblast poljoprivrede, a bit će prisutni i učesnici iz oblasti zanatstva i informatičkih tehnologija.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević naveo je da su ciljevi projekta boračkog zadrugarstva zapošljavanje nezaposlenih demobilisanih boraca, te pomoć u rehabilitaciji onih koji imaju traume iz rata.

Dodao je da danas postoji više od 80 zadruga i da smatraju da je projekt uspješan te da ima budućnost.

Bukvarević je čestitao i Boračkom zadružnom savezu FBiH na organizaciji sajma na kojem će se javnost moći upoznati s djelatnostima i proizvodima zadruga.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here