PODRŠKOM VLADE ZDK, ZAPOSLENO OSAM RADNIKA U FIRMI „EURO ONIKS“ TEŠANJ

Vlada ZDK je u 2018. izdvojila 1,7 miliona KM za zapošljavanje boračke populacije, a otvoreno je čak 176 novih firmi, dok su postojeće firme zaposlile nekoliko desetina pripadnika te populacije.

215

Vlada Zeničko-dobojskog kantona saopćila je da izdvaja značajna sredstva za podršku zapošljavanju boračke populacije, kako kroz direktno poticanje otvaranja firmi tako i zapošljavanje u postojećim privrednim subjektima.

Navode da je firma “Euro Oniks” iz Tešnja svijetli  primjer odnosa prema boračkoj populaciji, jer osim što zapošljava veliki broj demobilisanih boraca, aktivno su se uključili i u projekt zapošljavanja uz poticaj Ministarstva za boračka pitanja ZDK.

Muris Jabandžić Tigar, jedan od ratnih komandanata odbrane Tešnja a danas direktor firme “Euro Oniks” rekao je da je uvijek nastojao da izađe u susret boračkoj populaciji, svojim saborcima, da se uposle te da su u firmi “Euro Oniks” prihvatili interesantnu ponudu kantonalnog Ministarstva za boračka pitanja i u posljednje dvije godine krenuli sa zapošljavanjem boračke populacije.

“Naša obaveza je da zadržimo radnike dvije godine, ali smo već sa osam radnika promijenili ugovor i zaposlili ih za stalno. Pozivam i druge firme da zapošljavaju borce jer im u tome sada pomaže i Ministarstvo za boračka pitanja ZDK. Sve je otvoreno i transparentno zbog čega ćemo i dalje nastaviti saradnju sa resornim ministarstvom ZDK“,  kazao je Jablandžić.

Pogone te firme obišao je i resorni kantonalni ministar Fahrudin Čolaković, koji je zahvalio što su iskazali senzibilitet prema boračkoj populaciji, a istovremeno prepoznali svoj interes u projektu Ministarstva za boračka pitanja ZDK.

Vlada ZDK je u 2018. izdvojila 1,7 miliona KM za zapošljavanje boračke populacije, a otvoreno je čak 176 novih firmi, dok su postojeće firme zaposlile nekoliko desetina pripadnika te populacije, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here