Predstavnici općine Stolac i Međunarodne finansijske korporacije (IFC) u utorak su posjetili još dva preduzeća i time nastavili aktivnosti u sklopu Programa postinvesticijske potpore u okviru Saradničke mreže, mreže institucija na svim nivoima vlasti uspostavljene u cilju pružanja potpore investitorima u prevladavanju administrativnih barijera u realizaciji njihovih poduzetničkih ideja.

Kako je saopćeno na službenim stranicama Općine Stolac, želja je uz aktivnu komunikaciju sa privrednim subjektima dati potporu realizaciji postojećih investicija u cilju ohrabrivanja budućih investitora da slijede njihov smjer.

Ovoga puta su posjećena preduzeće Macom d.o.o. Hodovo – koje se bavi proizvodnjom artikala od plastičnih masa; čaša, kutija, otvarača i sl. te preduzeće “Eso Promet” d.o.o. koje se bavi trgovinom, ugostiteljstvom i proizvodnjom i preradom mesnih proizvoda.

Predstavnici ovih preduzeća razgovarali su s općinskim službenicima o njihovom poslovanju i otvorenim pitanjima s kojima se svakodnevno suočavaju te načinu na koji općinska uprava može konkretno pomoći u procesu otklanjanja uočenih barijera.

Pristupom u projekt LIFE Grupacije Svjetske banke, općina Stolac priključila se i postala aktivni član Saradničke mreže.

Inače, Grupacija Svjetske banke u saradnji s Veleposlanstvom Velike Britanije u okviru projekata privlačenja investicija i promicanja poslovnog ozračja na lokalnom nivou u BiH ‘LIFE’, pruža tehničku pomoć Saradničkoj mreži i Programu postinvesticijske potpore u Općini Stolac.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here