Proizvođač Barbie, Mattel ukida 2.200 radnih mjesta

Cijena dionice Mattela pala je u četvrtak oko osam posto, nakon što je taj proizvođač igračaka objavio slabije poslovne rezultate nego što se očekivalo, te najavio ukidanje 2.200 radnih mjesta, kao i prodaju nekih tvornica.

253

Proizvođač najpopularnije lutke Barbie, Mattel je najavio ukidanje 22 posto ukupno zaposlenih u toj kompaniji u svijetu u neproizvodnom sektoru, uglavnom u administraciji i podršci. Najavio je i prodaju tvornica u Meksiku u sklopu programa ušteda.

Poslovni rezultati Mattela u drugom tromjesečju razočarali su ulagače jer je prodaja pala, s obzirom da kompanija nije imala nove proizvode povezane s nijednim uspješnim filmom, zbog čega je prodaja igračka od franšiza pala za 23 posto.

Rezultati su također bili pogođeni i zbog likvidacije Toys ‘R’ Us, velikog trgovca igračkama.

Ukupna prodaja Mattela pala je u drugom tromjesečju za 13,7 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 840,7 miliona dolara, što je manje od očekivanja analitičara, pa je cijena dionice oštro pala.

Neto gubitak kompanije u tom tromjesečju porastao je na 240,9 miliona dolara, s 56,1 miliona dolara u istom razdoblju lani.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here