Jučer je u Sport centru u Međugorju održan prvi ovogodišnji Management forum HT ERONET-a.

Ivan Magdić iz kompanije Gartner koja se bavi analizom, procjenom i praćenjem trendova u informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji bio je jedan od predavača. On se u svome izlaganju osvrnuo na podizanje prihoda od „ne tradicionalnih“ usluga te na poboljšanje digitalnih kanala prodaje i komunikacije.

Na Forumu je naglašena žurna potreba digitalne transformacije te bitnost prepoznavanja trenutka i potreba tržišta.

Proces uvođenja integriranog sistema upravljanja radnim učinkom, prisutnima je prezentirala dugogodišnja konzultantica HT ERONETA Mirela Topić te ih upoznala sa preduvjetima efikasne implementacije, ali i beneficijama implementacije sistema URU.

U svom je obraćanju, član Uprave-izvršni direktor za nepokretnu mrežu, Tomislav Ruk izložio aktivnosti u proteklih šest mjeseci. Vezano za marketinške aktivnosti, koristi se push po segmentima te je naglasak stavljen na ICT usluge.

Član Uprave-izvršni direktor za tehniku Goran Kraljević, predstavio je odrednice plana Direkcije za pokretnu mrežu. Posebno je prezentirana JIRA, projektni alat koji ima široku primjenu u marketing i HR-u.

Govoreći o ključnim strateškim ciljevima za 2018. godinu, Gordana Bilić član Uprave za finansije je navela da je ključni izazov nastaviti pozitivni trend iz 2017. godine i to kroz ostvarenje pozitivne neto dobiti, održanje visoke razine likvidnosti, i nastavak kontinuiteta osiguranja finansijskih sredstava za nastavak investicijskog ciklusa. Finansijski rezultati za prvih šest mjeseci su iznad planiranog.

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here