Saudijski princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz, sin kralja Selmana, koji se nalazi na čelu saudijske Komsije za turizam i nacionalnu baštinu, susreo se u Sarajevu s predsjednikom Uprave BBI banke Amerom Bukvićem te s njim razgovarao o poslovanju te bankarske institucije.

Na prijemu koji je u čast gosta iz kraljevske porodice organizirao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, Bukvić je sinu saudijskog kralja prezentirao rad BBI banke, jedne od najbrže rastućih banka u BiH, a koja posluje u skladu s islamskim principima, navodi se u saopćenju BBI banke.

Predsjednik Uprave BBI banke uglednog gosta upoznao je i sa organizacijom Sarajevo Business Foruma (SBF-a), vodeće investicijske konferencije u jugoistočnoj Evropi koja svake godine okupi skoro dvije hiljade učesnika iz svijeta, te mu uputio poziv za dolazak na 10. SBF-a 2019. godine u Sarajevu.

Poziv za dolazak na 10. Sarajevo Business Forum saudijski princ je prihvatio i najavio dolazak u bh. prijestolnicu.

Bukvić je saudijskom princu predstavio i prvi “Sarajevo halal sajam”, koji će u septembru ove godine biti održan u Sarajevu u organizaciji BBI banke i Islamske razvojne banke (IsDB).

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here