Na sajmu poljoprivrednih proizvoda “Dani maline i meda” Žepče 2018. nastupilo je više od 80 izlagača – predstavnika poljoprivrednih obrta, zadruga i udruženja iz cijele BiH, kao i kompanija iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, te izvoznika i otkupljivača.

Izlagači su se predstavili sa brojnim domaćim proizvodima, voćem i povrćem, raznim vrstama meda, prirodnom kozmetikom, ručnim radovima, ljekovitim biljem.

Sajam je organizirala Razvojna agencija Žepče, pod pokroviteljstvom načelnika Općine i Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK, a održan je na Gradskoj tržnici u Žepču.

Sajmu je prisustvovao i ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK Himzo Smajić koji je izjavio da je podrška takvim sajmovima dio Programa poticaja poljoprivrednoj proizvodnji Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK.

“I ubuduće ćemo podržavati sve sajamske događaje koji su značajni za promociju i razvoj poljoprivrede na području ZDK”, kazao je ministar Smajić, saopćeno je Press službe ZDK.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here