Faktor.ba
Posebno je značajno što se radi o izvozu softvera za upravljanje i kontrolu saobraćaja BS Husky, koji je rezultat dugotrajnog razvoja vlastitog inžinjerskog tima i domaće pameti. Ovaj projekat dolazi nakon uspješno završenog sličnog projekta u Srbiji u vrijednosti od 3,6 miliona KM. Na ovaj način BS Telecom Solutions, kao kompanija, te BS Husky, kao brand, postaju prepoznatljivi na regionalnom tržištu kao lideri u oblasti ITS (Inteligent Transportation System) softvera.
U prilog tome ide i činjenica da je potpisan ugovor i za sličan projekat u Crnoj Gori u vrijednosti 4,7 miliona KM, tako da u ovom trenutku kompanija BS Telecom Solutions ima potpisanih izvoznih projekata u vrijednosti 8,7 miliona KM.

“Sa ponosom ističemo da smo u završnoj fazi potpisivanja više novih ugovora, kako na tržištima Srbije i Crne Gore, tako i Makedonije i Hrvatske gdje do kraja godine očekujemo niz novih poslova”, rekao je Mirza Varatanović, direktor BS Telecom Solutions, dodajući da ga posebno raduje što je u zadnje vrijeme povećano interesovanje za saradnju na projektima u Evropskoj uniji. “Nakon završetka pilot projekta ‘pametnog grada’ u Slovačkoj, kompanija se nalazi pred potpisom ugovora za unapređenje i održavanje kontrolnog centra za upravljanje soabraćajem u Holandiji. Na svim ovim projektima BS Telecom Solutions izabran je u žestokoj konkurenciji svjetskih poznatih kompanija iz Njemačke, Austrije, Italije, Španije, Slovenije, Hrvatske i drugih zemalja“, istakao je Varatanović.

Kompanija BS Telecom Solutions osnovana je 2002. godine i na tržištu je prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima. “Koncept rješenja koja nudimo uvijek je u skladu sa zahtjevima i potrebama klijenata i zasnovan je na međunarodnim standardima iz telekomunikacijskih i informacijskih oblasti. Naš tim sa više od 70 uposlenika, od kojih 90 posto čine visokoobrazovani inžinjeri, sposoban je pružiti rješenja i ispuniti kompleksne zahtjeve klijenata. “BS Telecom Solutions” je član Američke trgovačke komore AmCham”, izjavili su iz kompanije BS Telecom Solutions.

IZVORklix
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here