Kompanija Beko, nakon niza uspješnih aktivnosti na svjetskom nivou pod okriljem svoje platforme „Jedi kao šampion“ koja za cilj ima podizanje svijesti o važnosti zdrave ishrane i borbu protiv dječije gojaznosti, uspostavila je saradnju sa Udruženjem “Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH” i uručila tom udruženju robnu donaciju. Donacija se sastoji od kuhinjskih aparata i uređaja koji će se koristiti za pripremu zdrave hrane po prilagođenim režimima djeci na liječenju i na taj način će doprinijeti njihovom bržem oporavku.

Beko je uručio robnu donaciju Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH” na svojoj regionalnoj turneji „Jedi kao šampion“ koja se tokom maja i juna dešava u zemljama regiona. U okviru ovog događaja, Beko organizuje kulinarske radionice sa poznatim kuharima, a u Sarajevu sa posjetiocima kuha šef kuhinje Nermin Hodžić. Na radionicama se sprema hrana po receptima iz kuhara „Jedi kao šampion“ po kojima se hrane fudbaleri FK Barselona, i one predstavljaju dobru priliku za roditelje i djecu da u svoje jelovnike uvrste zdrave, brze i ukusne obroke. Pored kulinarskih radionica, organizovana su i nagradna takmičenja u pripremi smutija za publiku i fudbalska takmičenja za djecu. Osim tih zabavnih sadržaja, posjetioci su imali prilike da pogledaju i isprobaju novu liniju ugradbene i samostojeće Beko tehnike.

„Ponosni smo što ćemo kroz ovu donaciju doprinijeti krucijalno važnim aktivnostima koje sprovodi Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH”, istakao je Burak Kiroglu, Country Manager Beko Balkans, i dodao: „Na svima nama je odgovornost da uspostavljanjem zdravih prehrambenih navika na svakom koraku stvorimo čvrstu osnovu za djecu da se hrane zdravo i odrastaju zdravi, a uz veliku ponudu uređaja sa pametnim i korisnim tehnologijama koje olakšavaju pripremu zdrave hrane, Beko ponosno podržava porodice u cijelom svijetu.“

“Veoma smo zahvalni na donaciji, jer će biti od velike koristi našoj djeci i njihovim roditeljima. Zaista nam je drago što za prijatelje imamo ovakvu društveno odgovornu kompaniju, koja pazi na osjetljive kategorije u društvu i brine da i oni imaju sve ono što zaslužuju, posebno kada je u pitanju populacija djece oboljele od raka jer su ona zaslužila da se bude uz njih, da im se pruži podrška kako bi oni i njihovi roditelji znali da nisu sami, da postoje dobri ljudi koji će stati uz njih i pomoći im da lakše prebrode težak period svog života.”, istaknuo je Fikret Kubat Direktor Udruženja „Srce za djecu“.

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here