Na konferenciji za novinare, u hotelu Bistrica na Jahorini, predstavljena je zajednička karta Olimpijskog centra Jahorina i Sunnylanda koja će biti dostupna posjetiocima u toku cijele ljetne sezone. Ova karta je spoj panoramske vožnje šestosjedom na Jahorini i vožnje alpinecoasterom u Sunnylandu po cijeni od 12 KM.

“Mi radimo na regionalnom uvezivanju i proširenju ponude za posjetioce Sarajevske regije. Jednostavno, cilj nam je da gradimo partnerske odnose sa konkurencijom čime dobijamo bogatiju reglionalnu ponudu i stvaramo nove korisnike, a ujedno smanjujemo troškove marketinga i promocije“, istaknuo je Dejan Ljevnaić, generalni direktor OC Jahorina i iskoristio priliku da pozove sve ljubitelje odlične zabave na otvaranje ljetne sezone na ovoj planini.

„Naš plan je da Jahorina radi 365 dana u godini, a predstojeća letnja sezona sa bogatim sadržajima je već u potpunosti spremna. Napomenuću i danas da od 29.06. do 01.07. traje veliko otvaranje ljetnje sezone, koje smo simbolično i nazvali Festival 365. Svoje nastupe na Festivalu su potvrdili Severina, Petar Grašo i Lexington band. Pored koncerata i dnevnih DJ žurki, pripremamo i zanimljive trke i takmičenja u kojima će moći da se oprobaju svi posjetioci. Karte još uvijek možete kupiti putem portala kupikartu.ba, kao i u partnerskoj agenciji Sol Azuro i na Palama u kafiću Tema i TC Tom,“ dodao je Ljevnaić.

Event manager Sunnylanda, Dragana Kurtagić, izjavila je da je ovo tek početak uspješne saradnje i povezivanja ove dvije planine Jahorine i Trebevića.

„Ovo je prvi alpinecoaster na našem području i drago nam je da smo ga mogli prezentovati i kroz ovaj projekat zajedničke karte. Dodatni sadržaj za neše posjetioce je vrlo važan i nadmo se da će ova karta i druge naše resurse povezati i da ćemo graditi zajedno bolji turizam.”

Olimpijski centar Jahorina od ljetnih sadržaja tokom cijele sezone omogućit će posjetiocima da svaki dan uživaju u panoramskoj vožnji šestosjedom, šetnji i vožnji bicikala i kvadova, spuštanju tjubing stazom. U planu je obogaćivanje adrenalinskih i zabavnih sadržaja, revitalizacija vrha planine, gdje će pored novog jezera na vrhu Poljica biti uređen prostor za šetnju i odmor.

 

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here