Privredna komora FBiH i Bit Alijansa potpisivanjem memoranduma o međusobnoj saradnji najavili su zajedničke buduće aktivnosti i inicijative. Memorandum su potpisali predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić i generalni menadžer Bit Alijanse Armin Talić.

Privredna komora FBiH i Bit Alijansa su potpisanim memorandumom najavili da će u duhu najbolje zajedničke saradnje, međusobno sarađivati u oblastima svojih djelatnosti koje su u obostranom interesu i u interesu jačanja i razvoja informacionog društva u BiH. Privredna komora kao zvani na asocijacija privrednika u FBiH kroz svoje udruženje iz IT sektora pruža podršku kompanijama, iz ove vrlo potentne oblasti u BiH u kojoj sve veći broj mladih obrazovanih ljudi kroz softverski inženjering, te dovodi BiH i sliku o njoj na jedan veći nivo.

“S partnerima, kao što je u ovom slučaju Bit Alijansa, ćemo raditi na prilagođavanju obrazovnog sektora realnim potrebama, promociji IT kompanija i približavanju njihovih usluga domaćem i stranom tržištu”, izjavio je Jašarspahić.

Bit Alijansa je vodeće IT udruženje koje okuplja 44 najveće kompanije sa preko 2200 uposlenih.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here