Međunarodna konferencija iz islamskog bankarstva i finansija SIFEC 2018

Ovogodišnja SIFEC 2018 konferencija potvrđuje da Bosna i Hercegovina ne zaostaje u praćenju i razvijanju ove naučne oblasti za ostatkom svijeta te da je u tom smislu Sarajevo centar za islamske finansije u regiji.

473

Evropsko udruženje za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Univerzitet Utara Malaysia organizuju treću međunarodnu konferenciju pod nazivom Sarajevo Islamic Finance and Economics Conference 2018 (SIFEC 2018). Konferencija će se održati 22. juna u Sarajevu u prostorijama Gazi Husrev-begove biblioteke sa početkom u 9:30. Tema ovogodišnje konferencije je “Izazovi islamske ekonomije i finansija u Europi”.

SIFEC je jedina konferencija u oblasti islamske ekonomije i finansija u ovom dijelu Evrope i posljednjih nekoliko godina okuplja brojne, kako domaće, tako i međunarodne eksperte iz oblasti islamske ekonomije i finansija. I ove godine konferencijom su obuhvaćene teme koje tretiraju savremena pitanja iz oblasti islamske ekonomije, bankarstva i finansija. Kao jedan od najbrže rastućih segmenata svjetskog finansijskog sistema, islamske finansije posljednjih godina zaokupljuju pažnju ne samo investitora i bankara nego i akademskih radnika i istraživača iz cijelog svijeta. Ovogodišnja SIFEC 2018 konferencija potvrđuje da Bosna i Hercegovina ne zaostaje u praćenju i razvijanju ove naučne oblasti za ostatkom svijeta te da je u tom smislu Sarajevo centar za islamske finansije u regiji.

Kako je to bilo slučaj i sa prethodnim konferencijema i ove godine najavljeni su, pored domaćih stručnjaka i istraživača, gosti iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Malezije, Turske, Hrvatske, Mađarske, Saudijske Arabije, Srbije, Irana i drugih država. Na samoj konferenciji prezentirat će se blizu trideset odabranih radova, a najbolji radovi će biti publicirani u izdavaštvu poznate međunarodne izdavačke kuće Palgrave Macmillan.

Osnovni cilj ove konferencije jeste da okupi eksperte iz oblasti islamske ekonomije, bankarstva i finansija, i da im otvori prostor da prezentiraju svoje naučne istraživačke radove, ali i razmijenu iskustva iz ove značajne naučne oblasti sa kolegama iz drugih zemalja. U okviru ove konferencije pružit će se i prilika Ekonomskog fakulteta kao i drugih univerziteta iz BiH i svijeta da razmijenu iskustva i ideje sa drugim naučnim istraživačima.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here