Alliance Renault Nissan Mitsubishi Motors - Logo

Nova alijansa je zabilježila rast od 14 posto, odnosno povećanje prometa sa pet na 5,7 milijardi eura u 2017. Najveći je to automobilski savez na svijetu koji ima plan da prometuje preko 10 milijardi eura do 2022. godine.

Poslovanje alijanse Renault–Nissan nakon godinu dana od pridruženja Mitsubishija je u porastu za čak 14 posto. Najveća svjetska alijansa izvještava da je zaključno sa 2017. isporučila preko 10,6 miliona putničkih i lakih komercijalnih vozila. No, ova profitabilna alijansa se neće zaustaviti na tome.

Djelovanje u sinergiji je utjecalo na rast prodaje i profita svake marke pojedinačno. Strateško dijeljenje platformi, tehnologije i pogonskih jedinica, skladišta rezervnih dijelova u Evropi, Japanu i Australiji, te kombinovana prisutnost na razvijenim, tranzicijskim i novim tržištima ubrzava strateški srednjoročni plan o prometovanju preko 10 milijardi eura do kraja 2022. godine.

Prema ovom srednjoročnom planu, Renault, Nissan i Mitsubishi planiraju prodati preko 14 miliona vozila, od čega će devet miliona vozila biti izgrađeno na četiri zajedničke platforme uz korištenje do 75 posto aktuelnih pogonskih jednica. Pored automobila iz B segmenta kao ključnog dijela plana, strategija svakako uključuje i električna vozila s kojima Renault-Nissan iz godine u godinu osvajaju svjetsko tržište, često kao etablirani lideri.

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here