Nelt doo jedna je od vodećih kompanija na teritoriji Bosne i Hercegovine, koja pruža usluge u oblasti distribucije, logistike i marketinga. Dio je Nelt Grupe koja posluje na osam tržišta Jugoistočne Evrope i Podsaharske Afrike. Pored sjedišta u Istočnom Sarajevu, regionalni distributivni centri kompanije nalaze se u Banja Luci i Bijeljini, kao i cross dock u Mostaru. Nelt u BIH zapošljava 340 ljudi. Ulaganjem u razvoj zaposlenih, širenjem asortimana i  unapređivanjem kvaliteta usluga, Nelt se trudi da postigne maksimalnu efikasnost i efektivnost u poslovanju.

U okviru sistema integrisanih logističkih usluga, Nelt svojim klijentima pruža uslugu  transporta roba na tržištu BIH kao i prema svim evropskim destinacijama. Neltov tim sastavljen je od stručnih kadrova, sa višegodišnjim iskustvom u transportu, koji za potrebe svakog pojedinačnog klijenta pravi posebnu ponudu, kako bi se racionalizovali troškovi prevoza, a klijent ostvario veći profit.

Kompanija raspolaže sopstvenim vozilima za prevoz robe različitih gabarita. Također,  sarađuje i sa drugim prevoznicima širom regiona. Na ovaj način, Nelt je u mogućnosti da organizuje cestovni transport do bilo koje evropske destinacije, u najkraćem mogućem roku. U skladu sa potrebama klijenata, međunarodni i domaći cestovni transport robe može da se organizuje kao direktan ili kao zbirni transport.

Neltovu flotu u BIH čini 50 dostavnih vozila kojima se vrši dostava robe u roku 24h na cijeloj teritoriji BIH. Mjesečno se na teritoriji cijele BiH obavi više od 20.000 isporuka.
Efikasnost dostave omogućena je zahvaljujući primjenjenim tehnološkim sistemima ERP-SAP, TMS-Sky Track, WMS- GOLD koji su međusobno povezani i zajedno daju optimalna rješenja u realizaciji logističkih zadataka. Svako Neltovo vozilo, pored standardne opreme, posjeduje i GPS uređaje za satelitsko praćenje, te se u svakom trenutku može pružiti informacija gdje se vozilo nalazi. Sva vozila imaju osiguranje odgovornosti drumskog prevoznika u međunarodnom transportu (CMR).

Uz uslugu drumskog transporta, Nelt svojim klijentima obezbjeđuje i prateće aktivnosti kao što su utovar i istovar robe, pribavljanje svih vrsta dozvola i dokumentacije neophodne za međunarodni transport, obavljanje carinskih procedura, špediciju, distribuciju.

Nelt ima mogućnost prevoza svih vrsta tereta, pod kontrolisanim temperaturnim režimom od momenta preuzimanja robe do trenutka isporuke, u svim temperaturnim opsezima: smrznute pošiljke do -20ºC,  rashlađene pošiljke (+2 do +10ºC), kontrolisane ambijentalne pošiljke (+11 do +25ºC).  Vozila veće nosivosti (šleperi) opremljena su temperaturnim mjernim instrumentima i pisačima, dok su u vozilima manje nosivosti instalirani elektronski data logeri.  Ovi uređaji bilježe podatke o kretanju temperature od trenutka preuzimanja pošiljke do momenta isporuke. Na ovaj način je omogućeno detaljno izvještavanje klijenata o ispravnosti temperature u prevozu.

Kvalitet u pruženim uslugama, poštovanje ugovorenih rokova, profesionalnost i efikasnost, doveli su Nelt na mjesto vodeće logističke kompanije na prostorima Zapadnog Balkana. Profesionalan i odgovoran odnos prema poslu, poslovnim parterima i svojim zaposlenima za kompaniju Nelt predstavlja osnovni zadatak. Tome svjedoči izbor za najpoželjnijeg poslodavca već pet godina zaredom.

Više informacija na : www.neltlsp.com

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here