Predstavnici Ambasade Švicarske u BiH posjetili su u utorak Mostar gdje su s predstavnicima Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu – REDAH održali sastanak na temu turizma.

Domaćini su na sastanku održali prezentaciju o projektu uspostavljanja nove funkcije na tržištu u sektoru turizma u regiji Hercegovine, kao i izrade studije izvodljivosti i ekonomskog utjecaja privlačenja niskotarifne aviokompanije u Zračnu luku Mostar.

Partner projekta je i Ured za evropske integracije Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), čije je težište projektne ideje intenzivan razvoj turizma, s naglaskom na ruralni te aktivni turizam.

Projekt je, inače, podržala švicarska vlada u sklopu programa MarketMakers, koji potiče rast privatnog tržišta u odabranim sektorima, koji će voditi do kreiranja novih radnih mjesta za mlade žene i muškarce.

Jedan od odabranih sektora je turizam koji je konstantno rastuća privredna grana u zemlji i regiji, s mnogim poslovnim prilikama.

“Naša zemlja ima ogroman potencijal u turizmu, ali nedovoljno iskorišten, uslijed nedostatka domaćih turističkih proizvoda. Zahvaljujemo se Švicarskoj vladi koja je u sklopu programa MarketMakers prepoznala turističke potencijale u Hercegovini i dalje nas podržava kroz partnersku suradnju u projektima koje planiramo ostvariti budućnosti”, saopćili su iz Ureda za evropske integracije ZHŽ-a.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here