Schneider Electric, vodeća kompanija u području digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacije, danas je objavila da je uvrštena na 12. mjesto spiska istraživačke kuće Gartner “25 najboljih opskrbnih lanaca za 2018”. Vijest o ovogodišnjem rangiranju objavila je istraživačka kuća Gartner na svojoj godišnjoj konferenciji Supply Chain Executive Conference u Phoenixu, SAD.

“Zaista smo počašćeni što smo se popeli za pet mjesta u odnosu na prošlogodišnje rangiranje kada smo bili na 17. mjestu. Naša strategija opskrbnog lanca prilagođenog individualnim potrebama, održivog i povezanog (Tailored, Sustainable and Connected 4.0 Supply Chain), uzima zalet dok naši klijenti, naši partneri sarađuju i podržavaju našu viziju. Vjerujemo da ovo novo rangiranje na spisak 25 najboljih lanaca potvrđuje našu predanost stalnoj digitalnoj transformaciji u opskrbnom lancu kompanije Schneider Electric te veliki doprinos naših zaposlenika rastu kompanije Schneider”, rekao je Mourad Tamoud, izvršni potpredsjednik, Global Supply Chain Operations, Schneider Electric.

“Nastavit ćemo sa pružanjem naših EcoStruxure rješenja koja opskrbljuju naše fabrike, distribucijske centre i zgrade brzinom kao dokazom koristi koju donose klijentima, i usredotočiti se na to da budemo inovativni u načinu korištenja tehnologije i analitike za spoznaje u stvarnom vremenu u cijelom našem opskrbnom lancu, a sve kako bismo klijente učinili zadovoljnijima. Budući da smo odgovorno preduzeće, naš opskrbni lanac, takođe, nastoji podržati naše ambicije kad se radi o održivosti u smislu brige za naš planet”, rekao je Mourad Tamoud.

U 2017. godini, u dijelu kompanije Schneider Electric Global Supply Chain Operations, koji uključuje 207 proizvodnih pogona u 44 zemlje i 98 distribucijskih centara, njegovih 86 hiljada radnika dnevno je baratalo sa više od 260 hiljada referenci i obrađivalo više od 150 hiljada linija narudžbi.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here