U Termama Olimia svečano je otvoren porodični wellness Termalija, destinacija za ljubitelje vodenih doživljaja i opuštanja. Projektom vrijednim više od 10 miliona eura postavili su novi standard u termalnom turizmu. Riječ je o jednoj od najvećih investicija na području slovenskoga turizma u posljednjem desetljeću i ujedno prvom porodičnom wellnessu u Sloveniji.

Porodični wellness Termalija novi je adut Terma Olimia. Obnova kompleksa provedena je u dvije faze, a trajala je nešto više od godinu dana. Prva faza obuhvatala je potpunu obnovu dosadašnjeg vanjskog dijela Termalije – bazena i prostora oko bazena pod nekadašnjom  tendom te izgradnju potpuno novog dijela Family Fun, namijenjenog ponajprije porodicama. U drugoj fazi, koja je započela u martu 2018. i upravo je završila, potpuno je obnovljen ostali dio Termalije, tzv. RELAX, namijenjen svima ljubiteljima opuštanja i rekreativnog plivanja. Cjelokupnu ponudu porodičnog wellnessa nadopunjuju i obnovljeni Svijet sauna i Spa&Beauty centar.

»Prva polovina godine u Termah Olimia i Termama Tuhelj u znaku je investicija. Upravo smo završili jednu od najvećih – izgradnju i obnovu Termalije. U cjelokupnu obnovu Termalije investirali smo više od 10 miliona eura, obnovili smo trg sela Lipa, uredili 29 novih prostora za kampere u kampu Natura, a i Termalni park Aqualuna bogatiji je za još jedan atraktivan tobogan, Giant Slide. U Termama Tuhelj pred otvorenjem nove sezone kupanja Vodeni planet obogatili smo s dva nova adrenalinska tobogana«, izjavio je prilikom otvorenja novog kompleksa Florjan Vasle, direktor Terma Olimia i Terma Tuhelj.

Termalija je novi svijet doživljaja u kojem će se gosti uvjeriti da je porodica na prvom mjestu. Mjesto gdje na jednom području može uživati cijela porodica, od najmlađih do najstarijih, od onih željnih zabave do onih koji više vole mir i tišinu. Tu su priču spektakularno predstavili u sklopu programa službenog otvorenja koji je vodio Peter Poles, trenutačno jedan od najomiljenijih slovenskih voditelja. Ansambl svirača udaraljki STOP različitim je ritmovima najavljivao pojedine vrhunske tačke koje su se spojile u cjelinu kao jedno, kao porodica. Izvrsna Nuška Drašček nastupila je u satelitu usred bazena, a poseban pečat ostavila je talijanska umjetnica Tresy Taddei Takimiri koja je kreirala umjetničku plesnu koreografiju s vodom.

Otvaranju ovog objekta prisustvovali su visoki zvaničnici Republike Slovenije, privrednici, predstavnici lokalne zajednice kao i drugi ugledni gosti i prijatelji.

S jedne strane zabava, a s duge oaza mira i potpunog opuštanja

FAMILY FUN, koji porodicu uveseljava još od kraja februara, predstavlja dosad neviđen svijet vodenih avantura. Monumentalna vodena oaza s unutarnjim i vanjskim bazenom i amfiteatrom uz koju je velik prostor za dječju vrisku uz igranje pištoljima na vodu, sa širokim toboganima i mrežama za penjanje. Avanturistički doživljaj pružaju tobogani FUN & SPLASH te stijena za penjanje iznad bazena sa slapovima. Digitalna generacija sve je zahtjevnija i traži još više, njima nije dovoljno samo kupanje u bazenu. Izvan bazena očarat će ponajprije multidimenzionalni doživljaj u 7D kinu te interaktivne igre, igraće konzole, elektronička košarka i interaktivno tlo. Najmlađi će zasigurno uživati u igraonici OLILAND gdje su im na raspolaganju inovativna igrala, poligon, penjanje po stijeni, suhi bazen s lopticama, labirint za savladavanje zapreka te dječja igrala za penjanje. Dok se djeca zabavljaju u virtualnom svijetu, roditelji mogu predahnuti uz najomiljenije piće u samom bazenu, u Aquabaru, ili u trenucima kad nisu na bazenu uživati u fitnesu. Svakog mališana, ali i roditelje, oduševit će očaravajući svijet BABY FUN, jer bebe će se moći brčkati i igrati u bazenu sa pijeskom i vanjskom bazenu s posebnim jedrom (zaštitom od sunca) za sigurnije kupanje u ljetno doba. Na radost majki koje doje, za njih su uređeni posebni prostori za dojenje, previjanje i pripremu dječje hrane. A svi zajedno moći će se odmarati u porodičnoj odmaraonici. Time su roditelji napokon dobili prostor za bezbrižan odmor sa svojim mališanima.

RELAX ima posve suprotnu ulogu od prostora za zabavu; u tom dijelu gosti će se moći prepustiti blagotvornosti termalne vode i zaplivati u miru. Obnovljen dio uključuje unutarnji i vanjski bazen s podvodnim masažama, slap i sporu rijeku, vrući jacuzzi, masaže, tepidarij i Kneipp bar.

Za sve ljubitelje saunanja u Termama Olimia SVIJET SAUNA obogatili su velikom programskom saunom Teatar vjetra koja prima više od stotinu ljudi istodobno i nudi širok izbor raznovrsnih i jedinstvenih programa naših iskusnih sauna majstora. Svijet raznovrsnih sauna nalazi se na dva kata. Na prvom katu su crvena ekstremna sauna, narančasta i zelena parna sauna, biosauna, programska sauna Teatar vjetra, unutarnji bazen za rashlađivanje i vanjska terasa s bazenom, whirlpool te Kneipp bar. Na drugom katu nalaze se još solna i meditacijska sauna, japanski vrt, Kneippova staza i odmorište uz kamin.

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here