MOL Grupa objavila je u petak da je kupila kompaniju Fonte Viva, mađarskog proizvođača mineralne vode. Fonte Viva osnovana je 2002. godine i opskrbljuje mađarsko tržište mineralne vode gaziranom i negaziranom mineralnom vodom visoke kvalitete iz svojih izvor u Somogyvaru.

Transakcija je završena 31. maja 2018. te je MOL kupio kompaniju od njenih osnivača. Akvizicija se dobro uklapa u strategiju MOL 2030., koja ima za cilj otvaranje kompanije prema novim investicijskim prilikama u srednjoistočnoj Evropi. MOL Grupa nastavit će opskrbljivati postojeće kupce kompanije Fonte Viva te će pružiti podršku daljnjem rastu kompanije.

Inače, MOL Grupa je integrirana, međunarodna naftna i plinska kompanija sa sjedištem u Budimpešti. Uz tradiciju dužu od 100 godina, prisutna je u više od 30 zemalja, a njena dinamična međunarodna radna snaga broji 26.000 ljudi. MOL ima više od 80 godina iskustva u području istraživanja i proizvodnje ugljikovodika, a raznovrstan portfelj kompanije uključuje aktivnosti vezane uz naftu i plin u 13 zemalja, dok se proizvodne aktivnosti odvijaju u osam zemalja.

Unutar integriranog lanca opskrbe MOL Grupe posluju četiri rafinerije i dva petrokemijska pogona u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Grupa u vlasništvu ima gotovo 2000 benzinskih postaja u devet zemalja srednje i jugoistočne Evope.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here